ADR Sud Muntenia | A fost lansat apelul de proiecte destinat patrimoniului din municipiile reședință de județ

ADR Sud Muntenia | A fost lansat apelul de proiecte destinat patrimoniului din municipiile reședință de județ

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027, a lansat luni, 27 mai 2024, apelul de proiecte destinat domeniului cultural şi patrimoniului natural din regiunea Sud-Muntenia.

Apelul de proiecte aferent Ghidului solicitantului „ Promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul cultural și a patrimoniului natural în regiunea Sud-Muntenia pentru municipii reşedinţă de judeţ şi zonele urbane funcţionale ale acestora”, Prioritatea 6 - O regiune atractivă, Obiectivul Specific RSO 5.1 - Promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul social, economic și al mediului, precum și a culturii, a patrimoniului natural, a turismului sustenabil și a securității în zonele urbane, Operațiunea B – destinată municipiilor reşedinţă de judeţ şi zonele urbane funcţionale ale acestora.

Activităţi eligibile:

Protecția, conservarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural prin activități de restaurare, consolidare, extindere, accesibilizare și dotare (pentru expunerea și protecția patrimoniului cultural imobil) a monumentelor istorice de categoria A, inclusiv servicii de digitizare/digitalizare în scop educativ, precum și activități de marketing și promovare turistică;

Elaborare/actualizare SIDU;

Investiții privind infrastructura edilitară necesară care face parte din amplasamentul proiectului;

Comunicare și vizibilitate aferente proiectului în conformitate cu prevederile contractului de finanţare și cu prevederile Ghidului de Identitate Vizuală.

Solicitanţi eligibili:

Unităţi administrativ-teritoriale Municipii reședință de județ (UAT MRJ);

Unități de cult;

Autorități publice locale.

Parteneriate între aceste entități, respectiv:

UAT MRJ, în calitate de lider al parteneriatului, cu UAT din zona urbană funcțională a MRJ/ autorități ale administraţiei publice locale/ unitate de cult/ UAT Județ, în calitate de partener;

Autoritate a administraţiei publice locale, în calitate de lider al parteneriatului, cu unități de cult, în calitate de partener.

Alocarea financiară pentru acest apel de proiecte este de 18.673.529,42 euro din care:

FEDR - 15.872.500 euro;

Buget de Stat – 2.801.029,42 euro.

Perioada de depunere a proiectelor:

  • 26.06.2024 ora 08:00;
  • 27.01.2025 ora 15:00.

Pregătirea cererilor de finanţare se va realiza în baza documentelor publicate pe site-ul programului, 2021-2027.adrmuntenia.ro, întrucât sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+ nu permite vizibilitatea apelului de proiecte înainte de data de începere a depunerii proiectelor.

Apelul este de tip competitiv cu depunere continuă și cu termen limită de depunere 27 ianuarie 2025, ora 15:00.

Mai multe detalii puteți afla accesând link-ul următor: https://2021-2027.adrmuntenia.ro/prsmid5651b--promovarea-dezvoltarii-integrate-si-incluzive-in-domeniul-cultural-/apel/130

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.