𝗚𝘂𝘃𝗲𝗿𝗻𝘂𝗹 𝗮 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝘁 𝗠𝗲𝘁𝗼𝗱𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗮𝗷𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗿𝗲𝘁̦𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗹𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁̦𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗳𝗼𝗻𝗱𝘂𝗿𝗶 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲

𝗚𝘂𝘃𝗲𝗿𝗻𝘂𝗹 𝗮 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝘁 𝗠𝗲𝘁𝗼𝗱𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗮𝗷𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗿𝗲𝘁̦𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗹𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁̦𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗳𝗼𝗻𝗱𝘂𝗿𝗶 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲

În ședința de Guvern de astăzi au fost aprobate Metodologiile care oferă beneficiarilor exemple concrete de aplicare a formulelor de ajustare a prețurilor și explicații privind modelul de întocmire a actelor adiționale la contractele de achiziție, reglementate de OUG nr. 64/2022 privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile. Documentul a fost supus atenției Executivului de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Memorandum.

Prin OUG nr. 64/2022 privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile s-a reglementat ajustarea prețurilor din contracte și implicit valoarea contractelor de finanțare. Actul normativ reechilibrează contractele de lucrări, respectiv ale celor de produse/servicii aflate în strânsă legătură cu execuția lucrărilor, afectate de creșterea prețurilor la materiile prime și la energie.

Beneficiarii de fonduri europene vor primi Instrucțiuni de la Autoritățile de Management, însoțite de cele două Metodologii.

OUG nr. 64/2002, inițiată de MIPE, este publicată aici: https://bit.ly/3sSfVod. Prin această Ordonanță este acordată cea de-a doua tranșă, din fonduri externe nerambursabile, în valoare totală de 3,5 miliarde lei, din pachetul de aproximativ 5,2 miliarde lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții. Vor beneficia de acest sprijin beneficiarii a aproximativ 7.000 de proiecte finanțate din fonduri europene.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.