Ministerul Finanţelor lansează luni, 6 iunie, o noua emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie

Ministerul Finanţelor lansează luni, 6 iunie, o noua emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie

Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, în perioada 6 - 21 iunie 2022, prin intermediul bancilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Româna, B.R.D. - Groupe Societe Generale şi Alpha Bank, în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei şi în euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Titlurile de stat în lei au scadenţe de 1 an şi 3 ani cu dobânzi anuale de 7,2% şi respectiv 7,8%, iar cele în euro au scadenţe de 1 an şi 2 ani şi dobânda anuala de 1,40%, respectiv 2,30%.

Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

"Ministerul Finanţelor revine cu o noua emisiune în cadrul Programului FIDELIS destinata investitorilor persoane fizice. În contextul economic actual, venim în întâmpinarea investitorilor prin oferirea unor dobânzi atractive, prin instrumente de economisire sigure şi avem convingerea ca împreuna cu partenerii nostri putem asigura succesul unei noi emisiuni de titluri de stat pe piaţa de capital." a precizat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Titlurile de stat destinate populaţiei sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa secundara interbancara. În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de catre bancile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Deţinatorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitaţile neridicate la scadenţa, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Informaţii privind termenii şi condiţiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate pe paginile de internet ale Ministerului Finanţelor şi instituţiilor partenere(www.btcapitalpartners.ro;www.bcr.ro; www.brd.ro/mfp; www.alphabank.ro; www.bvb.ro - Programul FIDELIS).

Biroul de relaţii cu mass-media

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.