Independenţa | Primăria va asigura o cofinanţare de peste 87 de mii de euro în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată pentru aria de operare a Operatorului Regional în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, în perioada 20

Independenţa | Primăria va asigura o cofinanţare de peste 87 de mii de euro în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată pentru aria de operare a Operatorului Regional în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, în perioada 20

Comuna Independenţa este inclusă în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată pentru aria de operare a Operatorului Regional în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, în perioada 2014-2020”, urmând să susţină din bugetul propriu o cofinanţare în valoare de 87.462 euro (fără TVA), reprezentând 2% din totalul cheltuielilor eligibile.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, adoptată în unanimitate în cadrul şedinţei ordinare de plen din 25 martie 2022, cofinanţarea se va eşalona pe ani, după cum urmează:

Anul 2022 – 10%, reprezentând 8.746 euro

Anul 2023 – 21%, reprezentând 18.367 euro

Anul 2024 – 35%, reprezentând 30.612 euro

Anul 2025 – 34%, reprezentând 29.737 euro

Pentru asigurarea cofinanţării proiectului, se mai arată în Hotărârea de Consiliu Local, Primăria va include în bugetul propriu sumele aferente asigurării cofinanţării precum şi a cheltuielilor altele decât cele eligibile (după caz), cu excepţia TVA.

În acest context, Primăria Independenţa va transmite anual documentele care dovedesc existenţa sumelor necesare şi disponibilitatea acestora pentru proiect pentru a fi înaintate Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, conform obligaţiilor asumate prin contractul de finanţare.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional în județele Călărași și Ialomița în perioada 2014-2020 vizează investiții majore în sistemele de alimentare cu apă și apă uzată pentru 33 de unități administrativ - teritoriale, dar include și Sisteme locale / Zonale de alimentare cu apă și Aglomerări / Clustere pentru colectarea apelor uzate, care traversează mai multe unități administrativ - teritoriale.

Finanţarea obiectivelor de investiţii se asigură prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 din: Fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene (Fondul de Coeziune), Bugetul de stat, Bugetele locale si din fondurile proprii ale operatorului sau împrumuturi de la Instituţii Financiare Internaţionale sau Bănci comerciale. Valoarea totală a investiţiilor ce se vor realiza la nivelul CJ Călăraşi şi a celor 32 de UAT-uri din judeţele Călăraşi şi Ialomiţa se ridică la 291.534.704 euro, adică 1.441.580.807 lei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.