Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor: O să vă treziți, politicieni inconștienți, cu un nou 1907 și nu veți înțelege de ce!

Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor: O să vă treziți, politicieni inconștienți, cu un nou 1907 și nu veți înțelege de ce!

Liderul Asociației Forța Fermierilor, Vlad Macovei susține prin intermediul unei postări pe Facebook că agricultura românească traversează momente extrem de delicate generate de nepăsarea guvernanților care n-au găsit de cuviință să identifice suma de 1 miliard de lei, promisă încă din toamna anului trecut de ministrul PNL al Agriculturii, Adrian Oros fermierilor afectați de secetă pentru culturile de primăvară aferente lui 2020.

“Execuția bugetară înseamnă plutonul de execuție pentru mulți fermieri! O să vă treziți, politicieni inconștienți, cu un nou 1907 și nu veți înțelege de ce!

Una dintre lebedele negre ale bramburelii politice pentru 2021 este agricultura/situația economică din satul românesc. Știu că pentru marii lideri și strategi politici e important doar ce se întâmpla la București. Nu uitați însă că votează mai ales țara. Și la țară, e haos și tumult deja. Dă din aripi lebăda, să nu vă mirați, dragi lideri politici "cu viziune", că mai pe la vară veți zice că pe asta nu am văzut-o venind...

Luăm un exemplu. Un fermier care s-a bazat pe promisiunile ministrului Agriculturii că vor fi acordate despăgubiri de secetă din bugetul 2021, acum este executat silit de furnizori pentru că nu a căutat finanțare în altă parte. S-a bazat pe vorbele și responsabilitatea unui demnitar al statului român. Și acum își pierde ferma, i se pune lacăt, vine cineva și i-o ia. Păi omul ăla, și toți apropiații lui, își ascut topoarele. La propriu. Peste 30.000 de ferme, și mari și mici, au început să intre în insolvență sau urmează în câteva săptămâni. Va fi bai mare. Nu vă jucați!

Treaba voastră, eu v-am zis! Execuția bugetară a Ministerului Agriculturii înseamnă plutonul de execuție pentru mulți fermieri, inconștienților din politică fără un pic de curaj și responsabilitate! Mai ieșiți din orașe și mergeți la țară că o să vă lovească un nou 1907 și n-o să înțelegeți de ce! Dați despăgubirile de secetă, salvați micul fermier care își va pune ștreangul de gât după ce va pierde tot.

Am dedicație și pentru domnul Oros, pe final. Îi fac cadou definiția înșelăciunii, conform Codului Penal. Eu zic să mediteze dacă se încadrează, măcar și simbolic, în acest articol.

Art. 244 - Înșelăciunea. Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.”, este mesajul postat de Vlad Macovei pe pagina de Facebook a asociației pe care o conduce.

Pe lista parlamentarilor care n-au votat pentru introducerea amendamentului propus de PSD pentru acoperirea pagubelor produse de secetă se află și deputatul PNL de Călărași, Emil Dumitru, fost secretar de stat în MADR.

Asociaţia Forţa Fermierilor este o organizaţie profesională, înfiinţată în luna octombrie 2020, care îşi propune să obţină o voce unitară a fermierilor din România, membrii săi fiind fermieri activi, dinamici, de toate vârstele, din toate regiunile ţării, atât din sectorul vegetal, cât şi zootehnic.