Tinerii fermieri din DIASPORA pot depune proiecte prin submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din cadrul PNDR 2020 până pe 4 mai

Tinerii fermieri din DIASPORA pot depune proiecte prin submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din cadrul PNDR 2020 până pe 4 mai

În perioada 4 ianuarie – 4 mai 2021, tinerii fermieri din DIASPORA pot depune proiecte prin submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din cadrul PNDR 2020, a anunțat luni pe pagina personală de Facebook, ministrul Agriculturii, Adrian Oros care a mai adăugat că alocarea financiară pentru această sesiune este de 20 de milioane de euro.

“Ghidul solicitantului pentru această sesiune a fost modificat pentru a ușura accesarea finanțării nerambursabile pentru tinerii cetățeni români din afara granițelor țării care se instalează ca șefi sau manageri ai exploatației. În acest sens, au fost revizuite și clarificate condițiile și precondițiile pe care tinerii din diaspora trebuie să le îndeplinească pentru a depune proiectul, simplificându-se modalitatea de depunere a documentelor doveditoare a studiilor și a locului de muncă.

Astfel, pot solicita finanțare europeană nerambursabilă tinerii fermieri din diaspora care au absolvit, în ultimele 60 de luni, înaintea depunerii cererii de finanțare un program de studiu în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară: postuniversitar, universitar, preuniversitar, în țări membre ale Uniunii Europene (UE) sau țări terțe din UE.

Alocarea financiară pentru această sesiune continuă este de 20 milioane de euro. Pragul de calitate pornește de la 70 de puncte, descrescând lunar cu 15 puncte. Astfel, în ultima lună de sesiune, în perioada 5 aprilie – 4 mai, pragul lunar de calitate va fi de 25 de puncte.

Depunerea cererilor de finanțare se face doar on-line pe www.afir.info, conform precizărilor din Ghidul Solicitantului, începând din data de 4 ianuarie, ora 09:00 și până în data de 4 mai, ora 16.00.” se mai arată în mesajul postat pe Facebook.

submasura61