MADR | Circa 2,3 miliarde euro absorbite din fonduri europene de la începutul anului pentru agricultură și dezvoltare rurală

MADR | Circa 2,3 miliarde euro absorbite din fonduri europene de la începutul anului pentru agricultură și dezvoltare rurală

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

”Folosim integral fondurile europene disponibile pentru a crește capacitatea fermierilor noștri să producă românește. Fermierii, procesatorii, antreprenorii și comunitățile locale au nevoie de acest sprijin pentru a se dezvolta la standarde europene și ne asigurăm că banii puși la dispoziție de Comisia Europeană ajung la timp acolo unde este nevoie de ei”, a declarat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț BARBU.

Valoarea totală a fondurilor europene pe care România le-a absorbit în agricultură și dezvoltare rurală în perioada 2015-2024 (până la 05.06.2024) totalizează 25,4 miliarde euro, cu 15,2% mai mult decât sumele absorbite în perioada ianuarie 2015- iunie 2023.

Reamintim ca MADR gestionează fonduri europene din FEADR, inclusiv EURI 2021-2023; FEGA (inclusiv RICA); FEPAM 2014-2020; FEAMPA 2021-2027 și FEADR PNS 2023-2027.

SURSA WWW.MADR.RO

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.