Instrumente pentru facilitarea accesului la creditare la dispoziţia fermierilor

Instrumente pentru facilitarea accesului la creditare la dispoziţia fermierilor

La iniţiativa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, din data de 22 iulie 2022, a devenit operaţional un nou produs de garantare ce vine în sprijinul fermierilor, Programul "DE TREI ORI SUBVENŢIA", realizat în parteneriat cu CEC Bank şi cu Fondul de Garantare a Creditului Rural.

Detalii despre acest Program găsiţi aici: https://www.cec.ro/presa/credite-pentru-fermieri-de-trei-ori-subventia.

Pentru fermierii care cultivă suprafeţe agricole mai mici de 50 de hectare şi care nu pot beneficia de credite "DE TREI ORI SUBVENŢIA" garantate, Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA (FGCR) acordă garanţii în favoarea instituţiilor finanţatoare cu care are încheiate Convenţii de lucru (BANCA ROMANEASCA, BANCA TRANSILVANIA BRD GSG CEC BANK SA FIRST BANK INTESA SANPAOLO BANK PATRIA BANK TECHVENTURES BANK), pentru garantarea creditelor de valori reduse de maxim 1.000.000 lei pentru creditele de investiţii şi 500.000 lei pentru creditele de capital de lucru.

Termenul maxim de rambursare al creditelor (perioada de creditare) poate fi de:

- Maximum 36 de luni pentru capital de lucru

- Maximum 84 de luni pentru creditele de investiţii

- Maximum 60 de luni pentru creditele mixte (investiţii şi capital de lucru)

Comisionul de garantare (prima unică) a fost diminuat la 1,6% pe an pentru toţi beneficiarii de credit, indiferent de tipul acestora (SC, PFA, II, IF, persoane fizice care desfăşoară activităţi economice, etc.), inclusiv pentru societăţile nou înfiinţate sau care nu au mai beneficiat de credite.

Comisionul se aplică doar la valoarea garanţiei FGCR, nu la toată valoarea creditului. În cazul în care perioada de creditare este mai mică de un an, comisionul se calculează doar pentru perioada respectivă.

Condiţiile de creditare şi de încheiere a contractelor pot fi consultate pe site-ul www.fgcr.ro.

Sursa www.madr.ro

Sursa foto www.realitateaoltului.ro

agroinfo

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.