FNGCIMM continuă și în 2023 să susțină sectorul agricol prin garantarea creditelor acordate beneficiarilor APIA

FNGCIMM continuă și în 2023 să susțină sectorul agricol prin garantarea creditelor acordate beneficiarilor APIA

Parteneriatul dintre Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii SA-IFN, Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură și sistemul bancar continuă în anul 2023 prin semnarea unor noi convenții de garantare ce vor permite facilitarea accesului la finanțare pentru beneficiarii APIA.

Până în prezent, FNGCIMM SA-IFN a încheiat Convenții cu APIA și cu următorii finantatori:

- BCR, OTP BANK, CEC BANK si UNICREDIT - Convenția pentru solicitanții schemei de ajutor de stat reglementată de HG nr. 1179/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor aferente perioadei 1 ianuarie - 30 iunie 2023;

- BCR, CEC BANK și UNICREDIT - Convenția pentru beneficiarii interventiei DR 06 - bunăstarea animalelor pachet b) plăți în favoarea bunăstării păsărilor anul de angajament 2023;

- BCR, CEC BANK și UNICREDIT Convenția pentru beneficiarii intervenției DR 06 - bunăstarea animalelor pachet a) plăți în favoarea bunăstării porcinelor anul de angajament 2023.

Astfel, în baza noilor convenții, FNGCIMM va garanta în procent de 80%, la solicitarea finanțatorului, creditele pentru capital de lucru necesar desfășurării activităților curente, acordate de către instituțiile de credit partenere. Pentru garanţia acordată se plăteşte un comision de garantare, calculat pe baza ratingului atribuit beneficiarului de instituţia finanţatoare. Valoarea finanțărilor va fi de maxim 90% din valoarea adeverinței eliberate de APIA.

Fermierii solicitanți ai schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor aferente perioadei 1 ianuarie - 30 iunie 2023 și beneficiari ai intervenției DR 06 - bunăstarea animalelor, pachet a) plăți în favoarea bunăstării porcinelor anul de angajament 2023 și pachet b) plăți în favoarea bunăstării păsărilor anul de angajament 2023, pot accesa credite cu garanția FNGCIMM.

Beneficiarii, IMM-uri definite conform legii, trebuie să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finanţatorului, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară şi să nu beneficieze de garanţii de la alte Fonduri de garantare pentru finanțarea accesată.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.