APIA continuă eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2022

APIA continuă eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2022

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) continuă eliberarea de adeverințe beneficiarilor Campaniei 2022, pentru schemele de plăți directe, măsurile de mediu şi climă, măsura privind bunăstarea animalelor și ajutoarele naționale tranzitorii și/sau sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, astfel:

Schemele de plăți directe:

- schema de plată unică pe suprafață (SAPS),

- plata redistributivă,

- plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu (plata pentru înverzire).

Măsurile de mediu şi climă:

Măsura 10 - Agro-mediu și climă,

Măsura 11 - Agricultură ecologică,

Măsura 13 - Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale.

Măsura privind bunăstarea animalelor

Ajutoarele naționale tranzitorii

Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic

Reamintim fermierilor că potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 703/2013 pentru aprobarea condițiilor în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiar bancare și nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituția noastră în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

În ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.

Adeverințele pot fi solicitate la APIA prin mijloace electronice.

Până la această dată, APIA a eliberat un număr de 16.719 de adeverințe pentru schemele de plăți directe, 12.182 de adeverințe pentru măsurile de mediu şi climă, 150 de adeverințe pentru măsura privind bunăstarea animalelor și 150 de adeverințe pentru ajutoarele naționale tranzitorii și/sau sprijinul cuplat în sectorul zootehnic.

agroinfo

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.