Sindalimenta: Apel la boicotarea companiilor cu acţionariat austriac

Sindalimenta: Apel la boicotarea companiilor cu acţionariat austriac

Ca urmare a refuzului total nejustificat al Austriei de a accepta intrarea României în Spaţiul Schengen, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentara-Sindalimenta a hotărât în şedinţa Consiliului Naţional, care a avut loc în perioada 08-10 decembrie 2022, închiderea contului bancar de la BCR, bancă cu acţionariat austriac.

De asemenea, conducerea Sindalimenta recomandă membrilor federaţiei să evite achiziţia de produse ale societăţilor austriece, să nu mai alimenteze cu carburant de la benzinăriile OMV şi să-şi închidă conturilor bancare deţinute la băncile pe care această ţară le are în România.

Decizia Austriei de a bloca accesul României în Spaţiul Schengen este o sfidare inacceptabilă la adresa României şi românilor.

Vorbim despre Austria, o ţară ale cărei companii câştigă în România sute de milioane de euro anual, dar care a refuzat permanent să plătească corect cea ce exploatează aici.

Vorbim despre compania OMV Petrom care a făcut permanent presiuni şi jocuri de culise inacceptabile pentru o ţară care se pretinde campioana democraţiei, de a nu fi majorate redevenţele petroliere. Aşa cum s-a învăţat, vrea in continuare să exploateze pe nimic resursele de petrol şi gaze ale României.

Acum, oficialii austrieci continuă jocul grotesc al democraţiei simulate pe care îl practică nu de azi de ieri, dacă ne gândim la firele nevăzute ale meschinăriei politico-financiară internaţionale care se îmbină din totdeauna la Viena. Se arată surprinşi de boicotul declanşat de români la adresa companiilor cu capital austriac şi afirmă sfidători că problemele economice nu trebuie legate de cele de securitate. Asta demonstrează încă odată dispreţul cu care privesc România şi pe români care pentru Guvernul austriac sunt doar o sursa de profituri imense, obţinute unori chiar apelând la fapte de corupţie, forţă de muncă ieftină etc.

Acest nou episod de sfidare a Romîniei, o ţară care şi-a demonstrat mereu ataşamentul faţă de valorile UE şi NATO, vine în contextul în care Bruxelles-ul face apel la unitatea blocului comunitar în faţa agresiunii Rusiei.

Eşecul integrării în Spaţiul Schengen este însă şi eşecul diplomaţiei româneşti. O diplomaţie aproape inexistentă care şi atunci când este prezentă preferă să stea în genunchi pentru a nu supăra pe nimeni. Nu am văzut până acum pe niciunul dintre guvernanţii noştri să-şi asume acest eşec usturător.

În primul rând vorbim despre preşedintele României, Klaus Iohannis, o ilustră nulitate, ale cărui mandate de preşedinte au fost un eşec total, de la un capăt la altul.

Vorbim despre premierul Ciucă, o persoană lipsită de orice simţ al diplomaţiei, de fineţe în ceea ce înseamnă negocierile politice între state, dar şi despre ministrul energiei, Virgil-Daniel Popescu, ghiocelul credincios al OMV-ului, cel care s-a remarcat pana acum doar prin decizii de creşteri uriaşe ale preţului la energie, închideri de mine şi termocentrale şi evident, facilităţi pentru companiile austriece.

Nu în ultimul rând, trebuie să-l mai amintim şi pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ale cărui reuşite în calitate de şef al diplomaţiei externe româneşti se pot rezuma la un singur cuvânt-NIMIC.

Organizaţia noastră apelează la toţi românii pentru solidaritate şi credinţa, astfel încât sa arătăm ţărilor europene forţa şi unitatea românilor.

Numai împreună vom fi puternici!

Dragoş Frumosu, preşedinte Sindalimenta

sursa foto www.newsbucuresti.ro

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.