Preţurile producţiei industriale au crescut cu 32,2% în noiembrie 2021, faţă de aceeaşi lună a anului precedent

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 32,2% în noiembrie 2021, faţă de aceeaşi lună a anului precedent

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 32,2% în noiembrie 2021 per total, piaţă internă şi externă, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică, remis, marţi, AGERPRES.

Cel mai mult au urcat preţurile din extracţia de petrol şi gaze, respectiv cu 151,6%, urmate de cele din prelucrarea ţiţeiului, cu 102,3%. În sectorul furnizării de energie electrică şi termică, preţurile au fost mai mari cu 94%.

În industria metalurgică, preţurile au crescut cu 59%, iar în cea chimică sunt pe plus cu 34%. Comparativ cu octombrie 2021, preţurile producţiei industriale au crescut în noiembrie cu 4,9%.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.