AGROINFO / Modificări aduse schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

AGROINFO / Modificări aduse schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

În Şedinţa Guvernului din data de 2 octombrie 2019 a fost aprobată o Hotărâre care modifică HG nr.1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Prin prezentul act normativ se completează lista beneficiarilor schemei de ajutor de stat ce vizează institutele/staţiunile de cercetare-dezvoltare, eliminându-se astfel situaţiile discriminatorii privitoare la institutele care au ca obiect de activitate testarea şi înregistrarea soiurilor la accesarea schemei de ajutor, începând cu anul 2020.

De asemenea, va creşte suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2019, de la 580.000.000 lei la 595.606.000 lei. Aceste modificări vizează includerea institutelor care au ca obiect de activitate testarea şi înregistrarea soiurilor în categoria beneficiarilor schemei de ajutor de stat prin reducerea accizei la motorina utilizată şi completarea resurselor financiare necesare pentru plata ajutorului de stat aferent perioadei aprilie-iunie 2019.

Impactul financiar este de 15.606.000 lei şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2019.