Se deschide Salonul Anual de Acuarelă

Se deschide Salonul Anual de Acuarelă

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită la deschiderea SALONULUI ANUAL DE ACUARELĂ. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 iulie 2022, ora 13.00, la sediul muzeului din str. Progresului, nr. 4.

Ediția din acest an a Salonului de Acuarelă readuce în memoria publicului imagini pitorești ale unor locuri pe care nu le descoperim la tot pasul.

Natura, cu diversitatea ei coloristică, este interpretată de artiști prin prisma efectelor de atmosferă și a posibilităților tehnice, exprimate în culori delicate, în expresii dintre cele mai plăcute ochiului, datorită transparențelor și diluțiilor impuse de modalitatatea de lucru.

Cadre ample ale peisajului inspirat de vegetație sau de arhitectura citadină sunt evocate cu rafinament și cu atenție sporită pentru compoziție. În portret și în natura statică apare aceeași interpretare prețioasă a culorilor, aceeași tendință de păstrare a formei figurative, tratată în manieră modernă. Expoziția conține o varietate de abordări, care pun în evidență frumusețea și prețiozitatea acuarelei, dominată de o încărcătură emoțională, de pasiunea de a transfera realitatea pe hârtie, cu ajutorul unei tehnici provocatoare.

Invitatul salonului este acuarelistul călărășean Dorin Manea, un împătimit al acuarelei, un iubitor al peisajelor din Bărăgan și ale Dunării, pe care le sintetizează cu plăcerea celui care își găsește în detaliile vizuale ale naturii din imediata apropiere.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.