S. Anghel: M-ați convins că lucrările voastre sunt creații ce ar putea fi citite în cercuri elitiste

S. Anghel: M-ați convins că  lucrările voastre sunt creații ce ar putea fi citite în cercuri elitiste

“Sufletul” Concursului de interpretare și creație literară “Mihai Eminescu” – Ediția I, organizat de Primăria Municipiului Călărași în cadrul manifestărilor ocazionate de Ziua Culturii Naționale și împlinirii a 173 de ani de la nașterea poetului nepereche, Mihai Eminescu, prof. Stela Anghel a rămas plăcut impresionată de creațiile celor 58 de elevi participanți subliniind prin intermediul unui mesaj postat duminică pe contul personal de Facebook că “m-ați convins că lucrările voastre sunt creații ce ar putea fi citite în cercuri elitiste, pe baricade culturale, chiar pot ieși în lumea literară, fiindcă atrag atenția prin mesajul si frumusețea lor.”

„Tot ce scriu acum nu este hiperbolă, nici metaforă, este o impresie adresată Vouă, celor 58 de participanți la Concursul de interpretare și creație literară, care poartă numele ,,Mihai Eminescu. Acesta a fost inițiat de domnul Marius Dulce, primarul municipiului Călărași.

Dragi elevi, m-ați convins că lucrările voastre sunt creații ce ar putea fi citite în cercuri elitiste, pe baricade culturale, chiar pot ieși în lumea literară, fiindcă atrag atenția prin mesajul si frumusețea lor.

Citindu-le, n-am făcut niciodată abstracție de intensitatea sau densitatea discursurilor. Nici n-am sabotat actul lecturii. Nu am eludat totalitatea detaliilor textuale, în dauna direcției semantice a întregului.De ce? Multe din creațiile voastre se transmit, se transferă, aproape osmotic, prin toți porii.

În acest sens, mi-ați oferit plăcerea de a parcurge o nouă stare, alta decât cea obișnuită. Poate chiar o formă de putere estetică.

Vă admir pentru că tânjiți după un necunoscut, sugerând imaginea unei plăceri nemaiîntâlnite, situate între etern si efemer.

Secolul nostru a încercat să stingă văpaia acestui joc magic, dar nu a reușit. Dovada sunteți voi, cei care ne obligați generos să ne gândim la seducția spiritului prin creație. Ce poate fi mai frumos?! Vă mulțumim cu bucurie pentru participare la acest concurs!

Ne încântă mult promisiunea domnului primar Marius Dulce de a transforma această primă ediție, conferindu-I rol de tradiție.

N.B. Cât ce curând voi avea șansa de a obține autografe de la o poetă și de la un prozator , pe care i -am descoperit în acest concurs.”, au fost gândurile transmise pe Facebook de prof. Stela Anghel.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.