Muzeul Dunării de Jos | Proiect Aniversar dedicat Unirii Principatelor Române

Muzeul Dunării de Jos | Proiect Aniversar dedicat Unirii Principatelor Române

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, în colaborare cu Școala Gimnazială ”Carol I” din Călărași, va desfășura vineri, 21 ianuarie, începând cu ora 10.00 Proiectul aniversar ”Oameni și vremuri – 24 ianuarie 1859”.

Așa cum se întâmplă de mai mulți ani, muzeul organizează cu ocazia fiecărei zile de 24 ianuarie, activități menite să aducă în atenția publicului importanța și semnificația unirii Principatelor Române (Moldova și Țara Românească) sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cunoscută și ca „Mica Unire“, în devenirea noastră ca popor.

Astfel, activitățile dedicate acestui eveniment aniversar se vor desfășura după următorul program:

- Vizionarea filmului documentar “Alexandru Ioan Cuza - între greșeală şi faptă”;

- ”Oameni și vremuri - 24 ianuarie 1859” – simpozion în cadrul căruia vor susține comunicări prof. Bogdan Bogatu, Școala Gimnazială “Carol I” Călărași și Ciprian Cuzeli, muzeograf Muzeul Dunării de Jos;

- Atelier de caligrafie după documente de epocă;

Participanţii la eveniment sunt invitaţi să viziteze gratuit expoziţiile organizate la secţiile muzeului, cu condiția respectării regulilor sanitare impuse de actuala situație epidemiologică.

De asemenea, în această zi cu profundă însemnătate istorică, la 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, vă invităm să ne urmăriți activitatea pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/muzeuldunarii.calarasi.7

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.