Muzeul Dunării de Jos | Amintiri din Epoca de Aur

Muzeul Dunării de Jos | Amintiri din Epoca de Aur

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, în parteneriat cu Asociația Muzeul Jucăriilor din București, vă invită la vernisajul expoziției ”Amintiri din epoca de aur”

Evenimentul va avea loc marți, 29 noiembrie 2022, ora 13.00, la sediul muzeului din Str. Progresul, nr. 4.

Expoziția cuprinde peste 500 de obiecte ce surprind viața cotidiană și socială a românilor în perioada comunistă. Ele fac parte din colecția inginerului Cristian Dumitru, fondatorul Asociației Muzeul Jucăriilor din București, ce detine 15000 de piese colecționate încă din anul 1970.

Vă invităm să retrăiți pentru câteva momente, clipe din copilăria epocii de aur sau să rememorați amintiri mai mult sau mai puțin plăcute din acele vremuri. Câți dintre noi, nu își amintesc de cozile interminabile care se formau pentru orice produs, de raționalizarea benzinei, de circulația restricționată a automobilelor, de învățatul la lumina lămpii de gaz, de raționalizarea pâinii, căldurii și a apei menajere, de omagiile aduse conducătorului mult iubit, acestea fiind numai câteva din măsurile de austeritate impuse de regimul comunist.

Fără a fi considerat un manifest nostalgic, muzeul pune la dispoziția publicului larg o serie de obiecte cum ar fi uniforme școlare, reviste, manuale, jucării, diverse obiecte ce recompun spațiul casnic sau comercial, mărci celebre ale produselor acelor vremuri, fotografii, etc. Printre ele, remarcăm ștatul de plată original al tovarășului Nicolae Ceaușescu.

Vă așteptăm să facem împreună un exercițiu de imaginație, mai ales pentru cei născuți după 1989, dar și o aducere aminte pentru cei cei au trăit în epoca de aur.

Expoziția poate fi vizitată zilnic între orele 9.00- 17.00.

Muzeograf,

Sorina NEDELCU

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.