MDJ vă invită să vizitați expoziția TRENCH ART- Arta tranșeelor

MDJ vă invită să vizitați expoziția TRENCH ART- Arta tranșeelor

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită, începând cu data de 28 octombrie, la sediul din str. Progresului, nr.4, să vizitați expoziția TRENCH ART- Arta tranșeelor

Expoziția, parte a proiectului Colecții și colecționari, ediția a VII-a, este realizată în colaborare cu Asociația Muzeul Jucăriilor din București. Colecția ce aparține ing. Cristian Dumitru, promotorul acestui fenomen în țara noastră, prezintă povestea cartușelor, grenadelor, proiectilelor, obuzelor realizate pe front, în spitale de campanie sau prizonierat de soldații români sau de alte naționalități.

Trench-artul este o ramură artistică apărută în timpul războaielor napoleniene, fiind utilizat pentru a descrie suvenirurile realizate manual sau manufacturate în timpul Primului Război Mondial, în perioada interbelică dar și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Fenomenul continuă și în zilele noastre, conflictele armate din ultimii 50 de ani lăsând în urmă numeroase suveniruri militare.

În cadrul expoziției sunt prezentate peste 200 de obiecte de artă realizate din deșeuri militare reprezentând vaze, scrumiere, măsuțe, râșnițe, clopoței, căni, sfeșnice, rame foto, veioze, diverse obiecte din tuburi de proiectil, confecționate de soldați, dar și de prizonierii de război. Ornamentele de pe aceste piese inedite cuprind motive florale, zoomorfe, imagini de pe câmpul de luptă, tancuri, aeroplane, inscripții ale unităților militare.

Expoziția va fi deschisă pentru public în perioada octombrie 2021-ianuarie 2022.

Muzeograf,

Sorina Nedelcu

trenchart

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.