MDJ organizează în iulie Şcoala de Vară – Ediţia a V-a

MDJ organizează în iulie Şcoala de Vară – Ediţia a V-a

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în luna iulie 2022 ȘCOALA DE VARĂ – Ediția a V a.

Acest proiect, început din anul 2018, este parte a Programului de Pedagogie Muzeală și urmărește câteva obiective importante:

- Cunoaşterea patrimoniului muzeal arheologic descoperit la Dunărea de Jos.

- Cunoaşterea principalelor situri arheologice din judeţul Călăraşi.

- Înţelegerea necesității protejării, conservării şi valorificării patrimoniului muzeal.

- Cunoaşterea şi înţelegerea necesității cercetării permanente a patrimoniului muzeal arheologic.

- Stimularea curiozităţii participanților prin activitățile practice la care vor participa.

Anul acesta proiectul se va desfășura la cele două secții ale muzeului, după cum urmează:

Secția Arheologie

În perioadele: 4-8 și 18-22 iulie, participanții vor avea următorul program, în intervalul orar 10 - 12:

  1. Vizitarea expozițiilor găzduite de Muzeul Dunării de Jos. Spațiul muzeal va deveni pentru copii și adolescenți un centru de educație non-formală, vizitele urmând să se desfășoare la următoarele obiective muzeale: Sediul administrativ, Secția Arheologie, Secția Etnografie.
  2. Introducere în arheologie – aplicații practice. Eşti pasionat de istorie? Visezi că eşti un mic arheolog, dar nu ai „instrumentele” necesare să descoperi şi să cercetezi un sit arheologic? Atunci vino la atelierele de arheologie din cadrul ȘCOLII DE VARĂ
  3. Activități de conservare preventivă a patrimoniului cultural. Alături de specialiştii Secţiei Arheologie, cei mici vor învăţa să identifice un obiect de patrimoniu și vor aplica tehnicile de conservare specifice, astfel încât obiectul să poată fi păstrat și pentru cei ce vor veni
  4. Cunoașterea patrimoniului muzeal – vizitarea spațiilor de depozitare a bunurilor culturale. Atelier de desen arheologic. Depozitul este locul unde obiectele descoperite sunt păstrate pentru viitor. Copii vor învăța să cureţe şi să clasifice obiectele descoperite, să deseneze şi să reconstituie un vas ceramic
  5. Atelier de modelaj în lut. Un atelier pentru copii, care să le permită explorarea fără limite. Pornind de la obiect, temele propuse au ca scop activarea imaginației, a răbdării și a îndemânării prin cultivarea creativității

Preț participare: 2 lei/pers/zi

Grupurile vor cuprinde maxim 12 persoane cu vârste cuprinse între 6 – 12 ani.

Pentru înscrieri sunați la tel. 0729960279; persoana de contact: Nedelcu Sorina.

Secția Etnografie și Artă populară

În perioadele: 11-15 și 25-29 iulie, participanții vor avea următorul program, în intervalul orar 10 - 12:

  1. Cunoașterea patrimoniului muzeal și familiarizarea cu obiectele etalate în expozițiile muzeului.
  2. Pricepere și îndemânare. Într-o atmosferă de lucru asemănătoare unei șezătoare țărănești, din satul românesc de altădată, copiii vor fi încurajați să depene și să răsucească fire din bumbac, să mânuiască acul și ața, să coasă pe pânză.
  3. Asimilarea unor cunoștințe legate de obiceiurile și tradițiile românești. În cadrul programului, ne vor fi alături copii din localitatea Nicolae Bălcescu, care ne vor împărtăși amănunte legate de câteva obiceiuri populare, practicate în lumea satului, la începutul verii.
  4. Tehnici muzeale împletite cu lucrul de mână. Împletitul firelor și realizarea unor obiecte lucrate și decorate manual, învățatul meșteșugului țesutului.
  5. Recreere și creativitate. Exprimarea talentului artistic pe hârtie se va armoniza cu un program de ghicitori, cântece și poezii.

Preț participare: 2 lei/pers/zi

Grupurile vor cuprinde maxim 12 persoane cu vârste cuprinse între 6 – 12 ani.

Pentru înscrieri sunați la tel. 0242.311.690 - Secția de Etnografie și Artă populară, de luni până vineri.

Vă așteptăm!

Responsabil Relații Publice,

Muzeograf Andreea Parnic

scoaladevara

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.