MDJ | Maestrul&ucenicii. Atelierul de gravură – Ion Tițoiu

MDJ | Maestrul&ucenicii. Atelierul de gravură – Ion Tițoiu

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită la vernisajul expoziției de gravură Maestrul & ucenicii. Atelierul de gravură – Ion Tițoiu. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 2 octombrie, ora 13.00, la sediul muzeului din str. Progresului nr. 4.

Manifestarea este dedicată comemorării a 20 de ani de la atentatele sinucigașe coordonate de Al- Qaeda împotriva Statelor Unite. Proiectul îi aparține maestrului Ion Tițoiu care va marca acest moment prin deschiderea unei expoziții de gravură având tema „prăbușirea turnurilor gemene”. Alături de lucrările graficianului vor fi prezente pe simeze gravuri ale studenților săi de la Facultatea de Arte a Universității de Vest din Timișoara, unde graficianul Ion Tițoiu a fost lector universitar în intervalul 1996-2002 și unde a înființat secția de gravură clasică. Dintre cei 800 de studenți care au frecventat cursul său opțional, doar Mihai Zgondoiu a continuat să ducă mai departe învățătura maestrului său, însă manifestarea expozițională va cuprinde un număr de important de gravuri aparținând mai multor ucenici. Subiectul prăbușirii World Trade Center a fost completat de studenți și cu alte compoziții în aceeași tehnică, pornind de la subiectul Turnului Babel.

Lucrările care vor comemora cei 20 de ani de la tragicul eveniment au fost expuse și la New York, Berlin, Roma, Veneția, Paris, Budapesta, Viena, Londra, București, Timișoara, Paris, Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia, discursul vizual conținând simboluri arhetipale, elemente figurative și interpretate, sintetizate în structuri compoziționale al căror concept se referă la neprevăzut, la distorsiunile societății în care trăiește omul de acum, a cărei siguranță existențială este în permanență supusă unor pericole. Expoziția se află și sub semnul pedagogiei de artă românească, onorând și activitatea de profesor a maestrului Ion Tițoiu, unul dintre marii noștri gravori.

Ana Amelia Dincă

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.