MDJ | Invitaţie la vernisajul expoziţiei METAMORFOZE

MDJ | Invitaţie la vernisajul expoziţiei METAMORFOZE

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită sâmbătă, 15 ianuarie, ora 13.00 la vernisajul expoziției METAMORFOZE. Expoziția, semnată de artistul plastic călărășean George Iulian Bădițescu, este dedicată Zilei Culturii Naționale.

”Portofoliul artistic al tânărului George Iulian Bădițescu cuprinde o implicare susținută în activitatea expozițională de la Muzeul Dunării de Jos și Biblioteca Județeană "Alexandru Odobescu". Absolvent al profilului de arte plastice al Liceului Pedagogic "Ștefan Bănulescu" din Călărași, unde a studiat cu profesorul Silviu Ioan Soare, acesta este acum student în anul I, la Secția de artă monumentală a Universității Naționale de Arte din București, clasa profesorului Ionuț Achițenie, continuându-și ucenicia artistică și demersul expozițional, prin care oferă publicului o parte dintre recentele lucrări, realizate pentru mapa de admitere la facultate și alte noi compoziții în care observăm pasiunea sa pentru pictură. Însă, în spatele demersului său stă exercițiul desenului, studiul de atelier, înțelegerea criteriilor de structurare a imaginii bidimensionale, care să confere expresivitate creației sale. Așa cum observăm, expoziția lui George Iulian Bădițescu este o reconectare la genurile consecrate ale artei. Portretul, natura statică, peisajul redefinesc armoniile cromatice și variatele modalități de aplicare a tușei și petei de culoare, așezate în cadrul unui figurativ interpretat, de manieră modernă. Aflat în plin proces de asimilare a gramaticii limbajului vizual și al tehnicilor de lucru, acesta este un tânăr care dorește în permanență să se perfectioneze și să descopere anevoiosul drum al artei. George Iulian Bădițescu face parte din prima generație de absolvenți de profil artistic de la Liceul Pedagogic Ștefan Bănulescu din Călărași, a cărei temelie a fost pusă de profesor Vasilica Puran, director la acea vreme. Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu al Muzeului Dunării de Jos de promovare a tinerelor talente călărășene.”

Critic de artă,

Ana Amelia DINCĂ

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.