Maxim Belciug aduce, pentru prima dată, la Călărași magia unei chitare

Maxim Belciug aduce, pentru prima dată, la Călărași magia unei chitare

Vineri, 30 septembrie 2022, ora 19.00, sala “Barbu Știrbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație găzduiește un recital extraordinar de chitară susținut de carismaticul chitarist Maxim Belciug, unul dintre cei mai apreciați muzicieni români de astăzi.

Evenimentul, care este o premieră pentru publicul din Călărași, promite o întâlnire unică cu magia unei chitare și cu muzica sclipitoare, de la baroc la flamenco, ce poate fi împărtășită cu acest instrument solist.

Maxim Belciug este un nume bine cunoscut printre amatorii de muzici rafinate. Un artist clasic în formarea și preferințele sale, discret ca persoană, dar expresiv până la năstrușnicie ca muzician, care stăruie, de peste 20 de ani, să convingă oamenii că frumusețea chiar poate “mântui omenirea”. A cântat mult, în diverse formule camerale, atât în țară cât și în străinătate, în toată Europa, dar cel mai bine se simte în recitalurile solo, atunci când, singur cu chitara sa, poate da frâu liber fanteziei, transformând matematica riguroasă a partiturii în clocot și pasiune.

Concertele lui Maxim Belciug nu au nimic spectaculos. Apare singur pe scenă, împovărat deja de muzica ce va să vină, și se așează pe scaun. Apoi începe. Mâna sa atinge corzile, iar chitara se transformă într-o orchestră cu sunet limpede, care simte, suferă, plânge și cântă, se tulbură sau strigă bucurii fără nume. Iar tu asculți cântarea sa firească, fără zorzoane, și te întrebi cum de-ai uitat că sufletul se hrănește cu lucruri simple. Un om cu o chitară. Atât de simplu. Și totuși, ce încântare.

Așadar, vineri, 30 septembrie 2022, chitara vrăjită a lui Maxim Belciug va răsuna pentru prima dată pe scena sala “Barbu Știrbei” din Călărași, într-un eveniment oferit de către Asociația Culturală Kitarodia în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, în cadrul proiectului „Musica Perennis”, desfășurat cu finanțare de la Ministerul Culturii.

Concertul începe la ora 19:00, iar intrarea pentru public este liberă.

https://www.facebook.com/events/621599695986853

https://youtu.be/R1Csymh6zY0

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.