Concert-conferință ”Enescu pe înțelesul tuturor”, duminică, 28 august, în sala “Barbu Știrbei”

Concert-conferință ”Enescu pe înțelesul tuturor”, duminică, 28 august, în sala “Barbu Știrbei”

„Enescu pe înțelesul tututor” este un proiect inedit al baritonului Ștefan Ignat, derulat în colaborare cu Muzeul Național ”George Enescu”, itinerat în numeroase locații din București, din țară și de peste hotare, care se află la granița dintre concert și conferință și are în prim-plan interpretarea și explicarea capodoperei – „Oedipe” – prin prisma melosului popular, a ethosului românesc, precum și prezentarea altor opusuri enesciene.

"Proiectul “Enescu pe înțelesul tuturor” se adresează tuturor acelora care vor să înțeleagă muzica lui George Enescu atât prin prezentarea în limba română a unor fragmente din opera Oedipe – așa cum am făcut-o în proiectul anterior: Oedipe pe înțelesul tuturor, cât și prin apropierea de alte creații ale Maestrului. Pentru acest program am selectat din muzica sa vocal-instrumentală celebrele Cântece pe versuri de Clément Marot, iar din muzica de cameră – o altă capodoperă enesciană: Sonata a III-a pentru pian și vioară, “în caracter popular românesc”, susține Ștefan Ignat.

Proiectul are următoarele componente:

Concert-conferință ”Enescu pe înțelesul tuturor”

Expoziție despre opera ”Oedipe” realizată de Muzeul Național "George Enescu"

Interpretează baritonul Ștefan Ignat și pianistul Remus Manoleanu.

Evenimentul va avea loc duminică, 28 august, ora 18:00 în sala ”Barbu Știrbei”. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.