COMUNICAT/ANUNȚ DE PRESĂ LANSARE PROIECT

COMUNICAT/ANUNȚ DE PRESĂ LANSARE PROIECT

Călărași, 04.08.2022

PRO JOBS - Investiție pentru NEET's în regiunea SUD MUNTENIA!

ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE, INOVAȚIE, CULTURĂ ȘI ANTREPRENORIAT, în calitate de solicitant, implementează în parteneriat cu INSTITUTUL DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE – IBA BUCURESTI (P1) și ASOCIAȚIA DE DEZVOLTARE EQ – FILIALA GIURGIU (P2) proiectului PRO JOBS - Investiție pentru NEET's în regiunea SUD MUNTENIA!, finanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară nr. 1 - Inițiativa “Locuri de muncă pentru tineri" Apel de proiecte: POCU/991/1/3/Operațiune compozita OS. 1.1, 1.2 VIITOR PENTRU TINERII NEETs I, Prioritatea de investiții 8.ii: Integrare durabilă pe piața muncii a tinerilor (ILMT), în special a celor care nu au un loc de muncă, educație sau formare, inclusiv a tinerilor cu risc de excluziune socială și a tinerilor din comunitățile marginalizate, inclusiv prin punerea în aplicare a “garanției pentru tineret”

Scopul proiectului este acela de a crește sansele de angajare pe piața muncii pentru 371 tineri NEETs din județele Călărași, Ialomița, Giurgiu și Prahova, prin participarea la activități specifice de informare, formare profesională (calificări N1 și N2), mediere, asistență și sprijin pentru crearea și gestionarea carierei profesionale, formare antreprenorială, consultanță și monitorizare pentru înființarea și dezvoltarea a minim 9 entități cu personalitate juridică, în funcție de nevoia identificată și de nivelul de ocupabilitate stabilit de SPO.

Activitățile integrate ce urmează să se defășoare pe o perioadă de 17 luni (29 iulie 2022 – 28 decembrie 2023) au ca obiective:

OS1: Facilitarea accesului pe piața muncii pentru 371 de tineri NEETs, din județele CL, IL, GR si PH prin participarea la: activități de informare și mediere adaptate nevoilor GT, activități de asistență și sprijin în gestionarea carierei, activități de monitorizare în vederea adaptării beneficiarului la locul de muncă. Dintre aceștia, 154 de tineri NEETs vor participa la programe de calificare N2 în domeniile Brutar, Patiser, Lucrător finisor pentru construcții și la programe de calificare N1 în domeniul Ajutor de bucătar.

OS2: Dezvoltarea competențelor antreprenoriale pentru un număr de 40 de persoane, prin participarea acestora la 4 sesiuni de formare în domeniul Competențelor antreprenoriale, activități de consultanță antreprenorială customizată, sprijin și mentorat în elaborarea de planuri de afaceri, ceea ce va avea ca efect încurajarea antreprenorialului în rândul tinerilor ușor ocupabili, implementarea cu succes a planurilor de afaceri și gestionarea eficientă a afacerilor ce se vor crea, în jud. IL, CL, GR, PH.

OS3: Crearea și dezvoltarea durabilă a minim 9 întreprinderi durabile și incluzive, prin implementarea planurilor de afaceri finanțate prin proiect, prin monitorizare tehnică și financiară, personalizată, pe perioada de implementare și pe perioada de sustenabilitate. Se vor crea minim 9 de locuri de muncă, urmare a finanțării celor minim 9 entități.

Valoarea totală a proiectului este de 4.915.942,84 lei din care 4.522.667,40 lei, valoare eligibilă nerambursabilă și 21.429,24 lei, valoarea cofinanțării eligibile a partenerilor.

Detalii suplimentare cu privire la activitățile proiectului pot fi oferite de reprezentanții organizațiilor partenere: Bădică Gabriela Camelia – Manager de proiect, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Iorga Corneliu Sorin – Coordonator formare P1, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Cornelia Munteanu – Coordonator mediere P2, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

comunicat1

comunicat2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.