CJCC | Invitație la teatru: Totul se transformă – Marţi, 8 iunie, ora 19.00

CJCC | Invitație la teatru:  Totul se transformă – Marţi, 8 iunie, ora 19.00

Centrul Județean de Cultură şi Creaţie Călărași, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași vă invită să vizionaţi spectacolul ”Totul se transformă”, programat marţi, 8 iunie, ora 19.00, pe scena Centrului Cultural Barbu Ştirbei.

Povestea regizată de Vlad Zamfirescu pe un text de Alexandru Popa zugrăvește cu umor si vervă o serie de tablouri decupate dintr-o realitate altfel decât cea pe care o știm de-o viață, realitatea care ne-aprins in mreje de 1 an încoace. Oricine se poate regăsi într-unul din cele 4 personaje, își poate identifica gândurile ori reacțiile, sau se poate recunoaște într-una din situațiile pe care eroii le traversează. Construit pe filonul empatiei, textul are un haz molipsitor, pigmentat cu replici ce dau de gândit.

O radiografie a relațiilor interumane , intr-o situație de criză, dar si fină analiză a relațiilor de cuplu sau a relației părinte-copil, piesa pune în lumină tendința de auto-izolare ce are ca mijloc agregant frica de orice: de boală, de singurătate, de necunoscut. Decupată dintr-o realitatea atipică, piesa ne face să înțelegem că libertatea vine cu prețul acceptării și că adesea în viața ne apropiem doar după ce ne-am înstrăinat.

Rafinată, cultă și un pic formală, Tora (MAIA MORGENSTERN) a modelat de-a lungul timpului generații de elevi și crede în puterea protectoare a conveniențelor sociale și in faptul că oricine își poate îmbunătăți condiția prin educație. Dupa un lung mariaj, în cele din urmă eșuat , ia viața de la capăt într-un duplex cochet, cu grădină.

Asistentă medicală pensionară, Cora (CARMEN TANASE) este o prezență caldă, chiar vulcanică, ce a pus totul în slujba celei mai importante misiuni pe care i-a oferit-o viața: creșterea fiului ei, șturlubaticul Vigo (VLAD ZAMFIRESCU). Băiatul a ajuns el însuși la vârsta deplinei maturități, dar nu a găsit încă resortul care să îl propulseze dincolo de caldura căminului copilărie, așa că locuiește în casa Corei. De cealaltă parte a structurii de tip duplex locuiește Tora care caută să impună limite despre care crede că îi vor consolida spațiul privat.

Ca o pată de culoarea pare în peisaj Trent (MIRCEA RUSU), fostul soț al Torei, angrenat în altă relație, dar încă nedetașat de femeia despre care cândva a știut totul.

Va lăsa Vigo în urmă siguranța și confortul casei în care a copilărit? Își va duce Tora până la capăt planul de a-și separa proprietatea de a Corei printr-un perete despărțitor? Va birui nevoia de intimitate sau cea de apropiere interumană?

Găsiți toate aceste răspunsuri într-o poveste-oglinda a zilelor noastre, în care descoperim că avem nevoie să vedem zidul pentru a-l putea dărâmă.

Distribuție : Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Mircea Rusu, Vlad Zamfirescu.

Regia este semnată de Vlad Zamfirescu, iar textul îi aparține lui Alexandru Popa.

totulsetransforma

În perioada următoare în Sala Barbu Știrbei vor avea loc următoarele spectacole:

4 iunie, ora 19:00 - ”Soț de vânzare”

Preț bilet : 50 lei în sală și 40 lei la balcon

Distribuție : Marius Gîlea, Maria Radu, Ana Odagiu

 

8 iunie, ora 19:00 - ”Totul se transformă”

Preț bilet : 120 lei

Distribuție : Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Mircea Rusu, Vlad Zamfirescu

 

11 iunie, ora 19:00 - ”Trioul Conjugal”

Preț bilet : 50 lei

Distribuție: Luminița Bucur, Oleg Apostol, Maria Radu

 

18 iunie, ora 19:00 - ”Cerere în căsătorie ”

Preț bilet: 45 lei în sală și 40 lei la balcon

Distribuție: Ștefan Opreanu, Oana Burcescu și Grațiela Popa

 

27 iunie, ora 19:00 - ”Un bărbat și mai multe femei”

Preț bilet : 50 lei

Distribuție : Paula Chirilă și George Constantinescu

 

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Județean de Cultură și Creație.

Accesul în sală se face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului pentru evitarea aglomerării. Locurile în sală se vor ocupa cu respectarea unui scaun liber între spectator. Pe tot parcursul spectacolului se va păstra masca de protecție pe nas și gură.

P.S. Trebuie să prezentați DOAR biletul de acces, deci nu vă descurajați și haideți la #teatru, cu mic, cu mare.