CJCC | Invitație la teatru: Gaițele – Marți, 31 mai, ora 20.00

CJCC | Invitație la teatru: Gaițele – Marți, 31 mai, ora 20.00

Sala Barbu Știrbei va găzdui marți, 31 mai, începând cu ora 20.00, o comedie de 5 stele.

Nu ai cum! Nu ai cum sa ramai indiferent la un spectacol pe un asemenea text cum sunt "Gaitele" lui Kiritescu.

În primă instanță, râzi cu lacrimi. Și după aia împietrești pentru că realizezi că râzi de tine, de familia ta, de poporul ăsta.

"Gaițele" reprezintă caracterizarea perfectă a românismului în cele mai crunte, intime și lipsite de măști momente ale sale. Iar spectacolul produs de Cortina Ag a reușit să surprindă foarte bine atmosfera aceasta de tragi-comedie națională morbidă. Scenografia foarte bine gândită și ușor de manevrat, cu puternice accente românești interbelice în ceea ce privește decorațiunile casei, dar și coloana sonoră au contribuit din plin la construcția mediului în care familia Duduleanu își desfășoară viața lor infam de autohtonă.

M-am bucurat să redescopăr 4 actrițe deosebite în cele 4 roluri principale feminine: Maia Morgenstern (o Aneta Duduleanu teribil de credibilă, cu accente comice puternice, dar neîngroșate), Carmen Tănase (de data asta, o Zoia de excepție, simpatică, dar și cu forță de expresie scenică), Virginia Rogin (una din cele mai rafinate, complexe și magistrale actrițe făcând și aici un rol de zile mari, în Lena) și Adriana Trandafir (acest munte de talent, pasiune și dedicare, creând cu migală o Fräulein cum nu am mai văzut până acum). Nu am cum să nu vorbesc și despre triunghiul amoros, strălucit intepretat de Diana Cavallioti (ce Wanda a făcut, câtă senzualitate, câtă feminitate și putere interioară clotitoare!), Andreea Chirițescu (o Margareta uimitor de stăpână pe sine, arătând o latură a personajului pe care nu o mai văzusem până acum) și Tudor Istodor (un Mircea autentic, original și aducând ceva din eleganța lui Ovidiu Iuliu Moldovan). Gabriel Fătu, Ioana Ancea și Ion Ionuț Ciocia si-au adus contribuția lor foarte importantă în cele trei roluri comice ale lui Ianache, Colette și Georges Duduleanu, fiii și nora Anetei. Nu în ultimul rând, în micul doar foarte grăitorul rol al Zamfirei, a strălucit prin bucuria jocului Mariangela Coldea, aducând în prim-plan un rol care de obicei este trecut cu vederea. Și toată această simfonie teatrală a fost condusă cu mână sigură de regizorul Gelu Colceag.

Preț bilet: 130 lei

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și și www.ticketstore.ro.

gaitele

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.