CJCC Călărași | Simpozion dedicat Zilei Unirii Principatelor Române

CJCC Călărași | Simpozion dedicat Zilei Unirii Principatelor Române

Sala Barbu Știrbei a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași a fost gazda Simpozionului dedicat zilei Unirii Principatelor Române organizat în parteneriat de Consiliul Județean Călărași, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, Primăria Municipiului Călărași și Asociația Cultul Eroilor "Regina Maria" Călărași, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Centrului Județean de Creației și Cultură Călărași.

“Au susținut alocuțiuni despre însemnătatea crucială a procesului de Unire a celor două Principate- Prof. dr. Ioan Budu, Prof. dr. Constantin Tudor, Prof. Ilie Ștefan Rădulescu și Protopop Vasile Viorel Dinu. Amfitrionul evenimentului, viceprimarul Nicolae Dragu a mulțumit tuturor celor prezenți și a transmis mesajele președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță dar și a primarului Mun. Călărași, Marius Dulce.

Ansamblul Bărăganul al Centrului Județean de Cultură si Creație Călărași a încheiat evenimentul cu Hora Unirii.”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook.

În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească (1859) sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român.

unirea2

unirea3

unirea4