Ansamblul folcloric „Hora” din Independenţa, prezent la Festivalul „Răvăşitul Oilor” de la Bran

Ansamblul folcloric „Hora” din Independenţa, prezent la Festivalul „Răvăşitul Oilor” de la Bran

Sâmbătă, 18 septembrie, Ansamblul Folcloric comunal "HORA" Independenţa, coordonat de viceprimarul, Gabriel Cristian Tudor şi de coregraful Aurel Mailat, a evoluat în cadrul Festivalului Brânzei şi al Pastramei "Răvăşitul Oilor", organizat în comuna Bran (judeţul Braşov).

Format din 35 de fete, fapt care-l face unic în zona Munteniei, ansamblul a lăsat o impresie excelentă privitorilor pe parcursul celor 60 de minute cât s-a aflat pe scenă. Coregrafia, aplaudată la scenă deschisă, a constat în suite de jocuri din zona Munteniei.

A doua zi duminică pe aceeaşi scenă a urcat şi Ansamblul Folcloric Spicul din comuna Dorobanţu.

Festivalul Brânzei și al Pastramei s-a reluat, după o pauză de un an, desfăşurându-se în perioada 17-19 septembrie, la Bran, în apropierea drumului național 73, în vecinătatea Castelui Bran spre Rucăr și Câmpulung, pe platoul numit "Inima Reginei".

“Răvăşitul Oilor” este un eveniment vechi, organizat pentru prima oară în anul 1968, completându-se mai recent cu “Festivalul Brânzei și al Pastramei“. Timp de 3 zile, aici se adună păstori din toată zona, crescători de animale și meșteri populare din mai multe zone ale României.

Acestora li se adaugă turiștii români și străini aflați în zona Bran-Moieciu care asistă la diverse concursuri, expoziții cu vânzare și spectacole folclorice și nu numai.

Participanții la eveniment au prilejul să cânte, să danseze și să mănânce toate felurile de preparate din lapte, carne precum și fructe proaspete, miere și altele, dar să și cunoască tradițiile şi obiceiurile pastorale.

Tot cu acest prilej meșterii populari din toata țara își expun obiectele tradiționale: ceramică, obiecte de port popular, țesături, sculpturi etc. La eveniment au fost invitate ansambluri folclorice și intepreți de folclor din mai multe zone ale țării.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.