Activități de vară la BJCL

Activități de vară la BJCL

Biblioteca Județeană ''Alexandru Odobescu'' din Călărași a derulat, în săptămâna 19-23 iulie 2021, o serie de activități cultural-educative și recreative pentru copii și adolescenți, în cadrul proiectului BIBLIOVACANȚA, aflat la cea de-a V-a ediție, proiect susținut de Consiliul Județean Călărași.

Am început săptămâna cu întâlnirea cu un scriitor, doamna Victoria Furcoiu, zisă Bunica, din Covasna, la o lansare de carte specială pentru copii: Scrieri pentru copii de la bunica.

La grupa de adolescenți (14-18 ani) săptămâna a continuat cu ziua dedicată *Informării și cunoașterii* , un atelier de integritate cu inspectorul principal Elena Bivolaru și comisarul-șef Laurențiu Vlad de la Serviciu Județean Anticorupție Călărași.

*Miercuri, ”Toți pentru unul și unul pentru toți”, atelier de dezvoltare personală alături de doamna Răduși Daniela, CJRAE.

*Joi: Handmade și creativitate: am cusut semne de carte personalizate, sub îndrumarea Danei Ionescu, artizan popular.

*Adolescenții au încheiat săptămâna la Clubul de film: ”Fata din tren”, ecranizare după romanul omonim al Paulei Hawkins.

Și grupa de școlari a avut parte de o săptămână plină la bibliotecă:

”Stilul de viață sănătos”, activitate interactivă între specialiștii CPECA și copii a fost tema abordată referitoare la comportamente sănătoase de viață: alimentație sănătoasă, igienă, mișcare, program de somn, comportamente preventive versus comportamente nesănătoase - alimentație nesănătoasă, sedentarism, vicii (tutun, droguri, alcool).
Am continuat săptămâna cu un atelier de creativitate și inteligență emoțională, alături de Larisa Gheorghe, de la CJRAE. Joi, ne-am dezvoltat abilitatea de gestionare a emoțiilor și trăirilor afective în diverse situații cu povești, joc și voie bună la bibliotecă!
Copiii și-au încheiat săptămâna la bibliotecă cu vizionarea filmului ”Coco”, la Clubul de film.

Mulțumim partenerilor din această săptămâna: Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Călărași, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională Calarasi, Serviciu Județean Anticorupție Călărași, voluntarilor și celor implicați în activitățile BJCL.

Programele de vacanță vor continua la bibliotecă cu alte grupe de copii pe care îi așteptăm cu drag!

Vă dorim o vacanță de poveste!

B2

B3

B4

B5

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.