“1914 – 1918. DRUMUL SPRE UNIRE”

“1914 – 1918. DRUMUL SPRE UNIRE”

Muzeul Dunării de Jos, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi, a vernisat expoziția “1914 – 1918. DRUMUL SPRE UNIRE”, eveniment dedicat Programului ”Centenarul Marii Uniri”.

La 1 Decembrie vom sărbători unul dintre cele mai importante momente din istoria noastră naţională: împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. În spiritul acestei sublime pagini de viaţă a neamului nostru, Muzeul Dunării de Jos a organizat, pe tot parcursul anului, activităţi care au scos în evidenţă patriotismul şi mândria identităţii naţionale, punând accent pe conştientizarea importanţei actului Unirii, dar şi pe jertfa de secole a eroilor care şi-au dat viaţa pentru realizarea unui vis aparent imposibil: unirea tuturor românilor.

Proiectul “1914 – 1918. DRUMUL SPRE UNIRE”, îşi propune să prezinte prin intermediul unor soluţii noi, adaptate cerinţelor muzeale, parcursul istoric, la care au contribuit şi călărășenii, ce pornește de la anii neutralității și până la Declaraţia de la Alba-Iulia, de la 1 Decembrie 1918.

Expoziția prezintă numeroase obiecte de epocă, fotografii și documente semnificative legate de realizarea Marii Uniri.

Organizată de Muzeul Dunării de Jos, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României, expoziția “1914 – 1918. DRUMUL SPRE UNIRE” va putea fi vizitată până în februarie 2019, zilnic, între orele 9-17.

Pretul unui bilet este de 1 leu.

 

Sursa text şi foto Facebook Consiliul Judeţean Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.