13 ani de la Întronizarea Preasfințitului Părinte Vincențiu în Eparhia Bărăganului

13 ani de la Întronizarea Preasfințitului Părinte Vincențiu în Eparhia Bărăganului

Praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel este și sărbătoarea Eparhiei, căci în ajunul acestei zile, în urmă cu 13 ani, Preasfințitul Părinte Vincențiu era instalat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ca Episcop al Sloboziei și Călărașilor. Astfel, în ziua de 29 iunie 2018 clerul și dreptmăritorii creștini din Eparhia noastră sărbătoresc întronizarea Preasfințitului Părinte Vincențiu ca Episcop al Sloboziei și Călărașilor.

Evenimentul, la care au participat primarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce şi vicepreşedintele CJ Călăraşi, Ion Samoilă, a fost marcat de săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, unde, sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte vicar eparhial, preacucernicii părinții consilieri, protopopi, inspectori, preoți și diaconi.

intronizare2

Dialogul liturgic a întreținut de Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

La ceas aniversar, Preasfinția Sa a acordat distincții bisericești, acordând distincția „Crucea Sloboziei” pentru clerici:

- Preacucernicului părinte Nicoale Tocileanu de la parohia Colilia, Protopopiatul Slobozia, județul Ialomița;

- Preacucernicului părinte Bogdan Malciu de parohia Sfântul Ierarh Nifon din Călărași, Protopopiatul Călărași, județul Călărași;

- Preacucernicului părinte Gheorghe Niță de la parohia Fetești Gară II, Protopopiatul Fetești, județul Ialomița.

Prin hirotesie, Ierarhul a acordat și trei ranguri de Iconom – Stavrofor:

- Preacucernicului părinte Gheorghe Baciu de la parohia Crivăț, Protopopiatul Oltenița, județul Călărași;

- Preacucernicului părinte Traian Alexe de la parohia Grindu, Protopopiatul Urziceni, județul Ialomița;

- Preacucernicului părinte Eugen Cristian Grigore de la parohia Coțofanca, Protopopiatul Lehliu, județul Ialomița.

După Sfânta Liturghie, s-a săvârșit slujba de Te Deum, iar preoții și credincioșii au avut ocazia binecuvântată de a-l felicita pe părintele lor duhovnicesc, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail a adresat cuvânt de mulțumire Preasfinției Sale, amintind de lucrarea din cei 13 ani de rodnică și părintească activitatea în Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

La momentul predicii, Preasfinția Sa a vorbit despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel, despre lucrarea misionară săvârșită, model pentru noi cei de astăzi de mărturisire a credinței creștine.

Preasfinția Sa a mulțumit preoților și credincioșilor pentru dragostea cu care l-au înconjurat la acest moment aniversar, exprimându-și nădejdea că lucrarea de mântuire pe care slujitorii sfintelor altare din cele două județe ale Episcopiei noastre o săvârșesc, va spori înzecit și însutit în anii care vor urma.

Sursa www.sf-esc.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.