100 de discipoli călărășeni în căutarea unui Magister

100 de discipoli călărășeni în căutarea unui Magister

100 DE DISCIPOLI CĂLĂRĂȘENI ÎN CĂUTAREA UNUI MAGISTER este proiectul cultural ce ne-a prilejuit o întâlnire memorabilă cu Nicolae I. Nicolae romancierul, dar și vizionarul care ne-a modelat universul de cunoaștere, în calitate de autor de manuale.

Evenimentul, inițiat de Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „ Barbu Știrbei”, în parteneriat, s-a desfășurat vineri, 25 noiembrie, în cadrul Bibliotecii Naționale a României, reunind   cadre didactice și elevi pasionați de lectură și animați de dorința de a afla ce este realitate și ce este ficțiune în romanul „Miercurea Strâmbă sau Iubirile ratate ale lui Remus Alb” scris de Nicolae I. Nicolae.

După ce a trecut cu brio de tirul de întrebări, autorul ne-a oferit cu generozitate autografe însoțite de fascinante istorisiri ce au completat biografia lui Remus Alb, protagonistul romanului. De asemenea, în contextul creat, a fost evocată, îmbinând nostalgia și admirația, personalitatea lui George Călinescu, mentorul lui Nicolae I. Nicolae.

ltme2

Astfel, prin acest proiect, elevii au intrat în complexa lume a cărților, nu doar prin lectura operei semnate de Nicolae I. Nicolae, ci și în calitate de vizitatori ai Bibliotecii Naționale a României, tezaurul patrimoniului documentar. Ziua culturală a culminat cu vizionarea spectacolului de operă „Nunta lui Figaro”, în regia lui Alexandru Rădulescu.

ltme3

Sursa Facebook Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, Călărași Accredited

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.