Independența | Primăria a anunțat începerea distribuirii pachetelor cu alimente

Independența | Primăria a anunțat începerea distribuirii pachetelor cu alimente

Primăria comunei Independența a anunțat că din 23 noiembrie a început distribuția pachetelor cu alimente oferite de MIPE în cadrul proiectului „Acordarea de pachete cu ajutoare alimentare”, finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Ridicarea pachetelor de către persoanele îndreptățite se va face în baza prezentării actului de identitate.

“În vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate din Fondul de Ajutor European, derulat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, începând cu data de 23 noiembrie 2022 se vor distribui pachete alimentare pentru următoarele categorii de destinatari finali:

- Familiile și persoanele singure, eligibile care beneficiază de venit minim garantat

- Familiile și persoanele singure, eligibile care beneficiază de alocație de susținere

Ridicarea pachetelor cu produse alimentare se va face în baza prezentării actului de identitate. Locația: Căminul cultural Independența.”, se arată în mesajul transmis de conducerea Primăriei pe pagina de Facebook a instituției.

Pachetele conțin 12 alimente de bază (38 de unități) și provin de la producători din România:

făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

mălai (4 pungi de 1 kg);

paste făinoase (2 pungi de 400 g);

ulei (4 sticle de 1 l);

zahăr (2 pungi de 1 kg);

orez (4 pungi de 1 kg);

conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);

gem de fructe (1 borcan de 360 g);

gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Proiectul finanțat prin POAD, cu un buget total de 235 milioane euro, presupune livrarea a 7.133.112 de pachete (170.000 tone de alimente) în șase tranșe, prima dintre acestea fiind acordată în perioada iunie – august 2020. În anul 2021 au fost livrate alte două tranșe de alimente, în lunile februarie – martie și august 2021 – ianuarie 2022, cea de‑a patra tranșă fiind distribuită în perioada martie – septembrie 2022.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.