V. Blebea: Am traversat încă un an pandemic, cu o serie de restricţii care au îngreunat desfăşurarea în bune condiţii a activităţii

V. Blebea: Am traversat încă un an pandemic, cu o serie de restricţii care au îngreunat desfăşurarea în bune condiţii a activităţii

Din iulie anul trecut, medicul veterinar, Valentin Blebea (foto), a preluat conducerea Complexului Agrement Zoo, după ce din 2009 se ocupa de sănătatea animalelor din cadrul grădinii zoo. În decurs de 6 luni, în ciuda restricţiilor impuse de pandemie, s-au întâmplat o serie de lucruri pozitive atât în ceea ce priveşte efectivul de animale cât şi investiţiile derulate cu fonduri de la bugetul local pentru creşterea gradului de atractivitate al complexului.

blebea

Doamnă director, aţi preluat, dacă nu mă înşel, la mijlocul anului, conducerea Complexului Agrement Zoo. Ştiu că vă sunt dragi animalele. Cum a fost prima zi de muncă la Zoo? Care sunt problemele cu care vă confruntaţi?

Prima zi de muncă la zoo? O provocare! Ştiam doar partea medicală si tot ce implică ea fiind medicul veterinar al unităţii din 2009.

Problemele cu care ne confruntăm...cuști, țarcuri, adăposturi, instalații, învechite. Lipsa fondurilor şi a investițiilor a dus la o degradare a lor dar acum cu ajutorul consiliului local sperăm să facem tot ce este mai bine pentru ele.

Am traversat încă un an pandemic, cu o serie de restricţii care au îngreunat desfăşurarea în bune condiţii a activităţii. Bunăoară, cred că a scăzut sensibil numărul vizitatorilor...De când am preluat conducerea grădinii zoologice pot spune că am avut un număr de 600 de vizitatori în weekenduri şi sperăm să creştem numărul acestora în viitor.

Care sunt punctele de atracţie ale Grădinii?

Punctele de atracție ale grădinii sunt, bineînțeles, animalele, hipopotamul care este unicul din țară şi pe care o să-l sărbătorim anul viitor în mai, caprele pitice care sunt foarte apropiate de copii, scottish highlands, noile achiziții ale grădinii, măgarii, leii, tigrii printre care şi Ava, tigroaica crescută de noi.

Ce intenţionaţi să faceţi în 2022 pentru revitalizarea activităţii? Care ar fi surprizele? Indubitabil, obiectivul major rămâne atragerea unui număr cât mai mare de vizitatori, atât din rândul copiilor, tinerilor dar şi adulţilor. Asta presupune nu doar un plan de măsuri ci şi un buget adecvat.

Sperăm anul acesta să renovăm hala de păsări exotice, țarcurile felinelor şi maimuțelor după noile norme, interiorul hipopotamului cu acces de vizitare, un parc pentru copii, să achiziționăm un trenuleț pentru agrement și noi specii în vederea îmbunătăţirii colecției actuale.

Care ar fi realizările din iulie până în prezent?

Ținând cont de timpul limitat avut, respectiv iulie –decembrie, am reuşit să facem tot ce ne-am propus , țarcul hipopotamului reabilitat cu 2 bazine mari şi o insulă de nisip, puț forat pentru alimentarea cu apă a tuturor bazinelor pentru a reduce cheltuielile către furnizorul local, hala micilor rozătoare reabilitată (gresie, igienizare, picturi pe pereți), achiziția a 3 lame tineret , 4 măgăruşi, 5 scottish highlands, cosmetizarea tuturor copacilor din gradină şi înlocuirea celor uscați, igienizarea tuturor padocurilor şi ţarcurilor, cameră frigorifică pentru hrana felinelor , refacerea tuturor podețurilor de pe insulă, sistem CCTV în interiorul grădinii pentru siguranța vizitatorilor şi salariaților.

Mulţumesc şi spor!

zoo9

zoo8

zoo7

zoo6

zoo5

zoo4

zoo3

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.