Romsilva înfiinţează alte 60 de hectare de perdele forestiere de protecţie în judeţele Călăraşi şi Brăila

Romsilva înfiinţează alte 60 de hectare de perdele forestiere de protecţie în judeţele Călăraşi şi Brăila

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va infiinta, in cursul campaniei de impaduriri de toamna din acest an, alte 60 de hectare de perdele forestiere de protectie a cailor de comunicatii, cu o lungime de circa 20 de kilometri, in judetele Călăraşi si Braila.

Din acestea, 22 de hectare vor fi plantate in proximitatea autostrazii A2, inca 8 hectare in apropierea drumului national DN 3 si alte 30 de hectare perdele forestiere pentru protejarea drumului national DN 2B.

Pentru infiintarea acestor perdele forestiere vor fi plantati circa 300.000 de puieti forestieri.

In ultimii opt ani, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a infiintat 233 hectare perdele forestiere de protectie a cailor de comunicatii, cu o lungime totala de circa 77 de kilometri.

Programul actual de infiintare a perdelelor forestiere prevede 36 de obiective de investitii, cu o suprafata totala de 712,42 hectare, pentru protectia autostrazilor si drumurilor nationale din judetele Arad, Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Vrancea.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.