Minune! S-a aprobat creșterea capacității de spitalizare a cazurilor de Covid 19 la nivelul județului prin crearea de paturi cu această destinație la nivelul spitalului de pneumoftiziologie Călărași

Minune! S-a aprobat creșterea capacității de spitalizare a cazurilor de Covid 19 la nivelul județului prin crearea de paturi cu această destinație la nivelul spitalului de pneumoftiziologie Călărași

După ce sâmbătă, managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, cu răbdarea aproape epuizată, a scris pe pagina personală de Facebook că “Prefectul încă se gândește dacă să înființeze la Spitalul TBC 30 de paturi care să poată prelua formele ușoare și să ne lase să tratăm formele grave. De 6 zile se gândește.”, astăzi s-a produs, în sfârșit, minunea. “Prin hotărârea CJSU cu nr.151 de astăzi, 24.10.2021, urmare a analizei D.S.P Călărași prin adresa 8138/23.10.2021, s-a aprobat creșterea capacității de spitalizare a cazurilor de Covid 19 la nivelul județului Călărași prin crearea de paturi cu această destinație la nivelul spitalului de pneumoftiziologie Călărași.”, se arată într-un comunicat de presă postat pe pagina oficială de Facebook a Prefecturii Călărași.

“Prefectul județului Călărași, domnul Valentin Barbu a convocat pe 19 octombrie 2021, o ședință de lucru la care au participat doamna doctor epidemiolog Camelia Truică, directorul Direcției de Sănătate Publică Călărași, domnul Cezar-Cristian Rădulescu și conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași, domnul Inspector Șef, colonel Adrian Păduraru. Ședința a fost convocată cu scopul de a analiza măsurile necesare în vederea suplimentării cu paturi pentru spitalele din județ, având în vedere situația critică provocată de epidemia cu SARS-CoV-2. Totodată, în cadrul întâlnirii, s-a accentuat necesitatea respectării normelor și măsurilor de siguranță suplimentare stabilite de Ministerul Sănătații.

Concluzia acestei întâlniri preparative s-a concretizat pe 20.10.2021, într-o ședință la sediul Consiliului Județean, prin decizia de alocare a unui spațiu din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Călărași, unde vor fi dispuse 25-30 de paturi pentru bolnavii cu forme ușoare și medii de COVID-19.

Fondurile necesare vor fi alocate de către Consiliul Județean prin hotărâre de CJSU Călărași, la propunerea președintelui CJSU, prefectul Valentin Barbu.

Situația la nivelul județului Călărași este îngrijorătoare, ca de altfel în întreaga țară, fapt pentru care, în acest context, prefectul județului reamintește tuturor cetățenilor că vaccinarea împotriva COVID-19, împreună cu respectarea recomandărilor de natură igienico-sanitară (distanțare socială, purtarea măștii, spălarea frecventă a mâinilor, evitarea aglomerațiilor) reprezintă căile de reducere graduală a efectelor pandemiei”, se mai arată în comunicatul respectiv.

Mulți au crezut că bravul nostru prefect a împrumutat câte ceva din “tabieturile” președintelui Iohannis, ocupat, de regulă, în weekend fie cu golful, fie cu schiatul. Dar, mai bine mai târziu decât niciodată!

 

“Răbdarea tuturor are o limită. Azi, tocmai am depășit-o pe a mea. 8 pacienți în așteptare, 6 paturi libere. Prefectul încă se gândește dacă să înființeze la Spitalul TBC 30 de paturi care să poată prelua formele ușoare și să ne lase să tratăm formele grave. De 6 zile se gândește. Încă așteptăm.”

Bogdan Mihai, mesaj postat sâmbătă, 23 octombrie, ora 14.21 pe Facebook

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.