Managerii „aleşi” de ministrul Sănătăţii vor putea intra în pâine la începutul săptămânii viitoare

Managerii „aleşi” de ministrul Sănătăţii vor putea intra în pâine la începutul săptămânii viitoare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost prezent joi într-o vizită de lucru în judeţul Călăraşi având întâlniri (deh, ăsta-i „dă driapta”, el munceşte, n-are timp de declaraţii şi poze cum făceau „ciumele roşii”!) nu doar cu conducerile Spitalelor din Călăraşi şi Olteniţa ci şi cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, evident, discuţiile fiind purtate în contextul pandemiei de coronavirus. Deşi „în principiu” s-a declarat mulţumit de cele văzute, Tătaru a decis în urma discuţiilor purtate la sediul Primăriei cu liderii partidului de guvernământ să-le demită din funcţii pe cele două managere ale celor două unităţi spitaliceşti menţionate mai sus, Daniela Mihai (Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi), respectiv dr. Simona Smochină (Spitalul Municipal Olteniţa).

Cele două propuneri venite „în plic” de la partid şi care au fost acceptate de ministru sunt dr. Mihaela Vintilă (fostă Isvoranu) pentru SJU Călăraşi şi Valentin Emanoil pentru Spitalul Municipal din Olteniţa.

Dacă Valentin Emanoil e mai „familiarizat” cu această funcţie (păcat, iar rămâne doctorul Cocoşilă cu buza umflată pentru că şi-a dorit enorm să revină la „butoane”!) pe care a mai ocupat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, fiind susţinut atunci de preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, acum într-o altă tabără politică, nominalizarea doctoriţei Vintilă pare să trezească suspiciuni. Macăr! Director medical în cadrul spitalului, dr. Mihaela Vintilă n-a mai putut participa la începutul acestui an la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager, persoană fizică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Pompei Samarian după ce comisia de examinare a decis să respingă dosarul acesteia pentru că nu a putut „să prezinte un document care să ateste absolvirea unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar agreate de către Ministerul Sănătăţii şi nici nu a prezentat o diplomă de masterat sau doctorat în management sanitar, economie sau administrativ, organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii”. În componenţa Comisiei prezidată de Emil Muşat, secretarul CJ Călăraşi se aflau şi doi medici, Dr. Camelia Truică şi Dr. Cristian Giurcă. Deci, nu avea „calificarea” necesară atunci dar o are acum printr-un simplu Ordin de ministru. Aşa se fac treburile în stare de urgenţă.

Viitorii manageri ar putea intra în pâine chiar de la începutul săptămânii viitoare, asta după ce Tătaru a promis la partid că le va „livra” luni, cu poşta militară Ordinele de numire.

Cât vor ocupa aceste „responsabilităţi” primite exclusiv pe bază de simpatii liberale? Cât va dori ministrul care nu s-a sinchisit nici până la ora asta să ofere măcar o brumă de explicaţii pe marginea gestului său, pentru că n-o să scăpăm brusc de pandemia asta pe 15 mai.