Mai multe echipamente extrem de necesare în eforturile de combatere a pandemiei au intrat în dotarea pompierilor călărășeni

Mai multe echipamente extrem de necesare în eforturile de combatere a pandemiei au intrat în dotarea pompierilor călărășeni

În prezenţa Ministrului Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat şi a Inspectorului General al IGSU, general-locotenent Dan Paul Iamandi, mai multe echipamente extrem de necesare în eforturile de combatere a pandemiei au intrat astăzi în dotarea pompierilor călărășeni prin proiectul transfrontalier ”Risk management and flood protection in cross-border regions Călărași and Polski Trambesh”

Vineri, 14 ianuarie, la sediul I.S.U. ”Barbu Știrbei” al județului Călărași, Președintele Consiliului Județean - Vasile Iliuță a pus la dispoziţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi mai multe echipamente extrem de necesare în eforturile de combatere a pandemiei, care au intrat astăzi în dotarea pompierilor călărășeni, prin proiectul transfrontalier RO BG 137 ”Risk management and flood protection in cross-border regions Călărași and Polski Trambesh”

Proiectul abordează problema situațiilor de urgență, în special a inundațiilor, dar și a tuturor riscurilor naturale și umane potențial dăunătoare pentru mediu, vieții sociale și economie, cum ar fi: accidente rutiere (de exemplu, camioane cisternă încărcate cu substanțe periculoase care trebuie îndepărtate imediat), muniții neexplodate (care prin explozia accidentală în caz de manevrare defectuoasă ar putea provoca dezastre mediului și vieții umane), inundații, etc.

Obiectivul principal al proiectului este îmbunătățirea managementului comun al riscurilor în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria.

Proiectul va asigura coordonarea, avertizarea timpurie prin monitorizarea permanentă, eficacitatea eforturilor comune ale părților interesate din instituțiile din BG și RO, pentru a garanta siguranța teritoriului regiunii comune, (dezastrele au avut de obicei cu consecințe transfrontaliere) și pentru a reduce daunele provocate de astfel de situații potențiale.

Materialele primite astăzi de la Consiliul judeţean Călăraşi reprezintă în fapt, echipamente achiziţionate cu sume care au fost economisite din proiectul Ro BG 137.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi - Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.