Drept la replică / D. Chirilă: Grama, sau cum să cheltuieşti pe fotbal sume enorme, din banii Consiliului Judeţean Călăraşi!

Drept la replică / D. Chirilă: Grama, sau cum să cheltuieşti pe fotbal sume enorme, din banii Consiliului Judeţean Călăraşi!

În virtutea deontologiei profesionale, vă rog să-mi publicaţi dreptul la replică, la articolul “Drum bun, domnule Chirilă”, din data de 11.06.2019.

 

Desi este o mare pierdere de timp, dar si o prea mare onoare acordata unui  personaj parvenit politic, precum  Grama Eduard, care nu cunoaste alt limbaj decat al amenintarilor, o fac totusi din respect fata de cetatenii calaraseni,  cititori ai acestui ziar.

Cu instructie indoielnica  si condamnare penala pentru falsificare de instrumente financiare, acest personaj care este Directorul Directiei de Dezvoltare a Consiliului Judetean Calarasi, a fost adus in functie de Presedintele Iliuta Vasile printr-un examen mult comentat de presa ca fiind ”corect”,  desi poporul roman a  votat recent “ fara penali in functii publice”.   

Evident ca, el nu poate sa dezvolte nimic, si afirmatia aceasta este sustinuta mai ales de esecul lamentabil al fotbalului de la ASF Dunarea Calarasi, dupa ce s-au cheltuit  de catre Consiliul Judetean  Calarasi o gramada de bani,  ASF Dunarea fiind anchetata acum de Procuratura de pe langa Judecatoria Calarasi si IPJ Calarasi pentru activitatea de pana in anul 2018.

Acest personaj care nu stie ce  vorbeste, spune peste tot ca “dezvolta” baze sportive si viseaza sa infinteze Academii de fotbal, adica alte gauri negre unde sa se duca banii nostri, ai contribuabililor. Pentru a infiinta si conduce o Academie, ar fi nevoie de specialisti exceptionali, pe care din pacate Calarasiul nu i-a produs pana acuma! Ma gandesc ca am putea doar,  sa marim numarul antrenorilor angajati la Dunarea, care sa se ocupe de copii si junior.

Grama, confunda termenii si nu are cunostintele minime necesare pentru analize si luarea unor decizii bune.  Are o pregatire asa de superficiala incat, nu stie si ma acuza ca nu am folosit in investitii putinii bani primiti de la CJ Calarasi pentru bazele  sportive. Evident ca Grama nu stie ca alocatiile de la  Consiliul Judetean pentru Clubul Municipal Calarasi nu pot fi utilizate decat pentru cheltuieli  de pregatire sportive,  participare la competitii sportive sau pentru premieri de rezultate sportive.

Toata lumea stie ca Grama a cheltuit 1,5 mil Euro pentru cateva panouri, scaune, tevi, table, tarcuri si alte amanunte  in stadionul de fotbal ASF Dunarea Calarasi, vezi Doamne pentru  acreditarea in Liga nationala de fotbal.

Prin comparatie, CSM Calarasi a construit enorm sau a efectuat reparatii in regie proprie, cu bani  putini, cu personalul de intretinere a bazelor sportive si chiar  cu munca sportivilor si antrenorilor  clubului. Iata mai jos obiectivele de care vorbim :

  • Complexul Hotelier Sport, cu spatii de cazare, cantina sportiva, spatii de refacere si spatii pentru diverse evenimente;
  • Centrul de Canotaj;
  • Sala de Lupte;
  • Sala de Box, amenajata la standarde europene, cu doar 300 000 lei de la Consiliul Local al municipiului Calarasi, in spatiul detinut de Primaria Calarasi. O asemenea Sala de Box ar costa, la preturile de azi, peste 2.5 milioane lei.

Aceste baze sportive, care sunt mandria noastra si sunt toate realizate sau reparate cu sume derizorii, comparativ cu marile investitii ale lui Grama si ale CJ Calarasi in fotbal, necesare noua pentru ca aici ne desfasuram activitatea de pregatire si competitionala, au fost gandite de mine si construite sub atenta mea coordonare .

Am dezvoltat un colectiv de antrenori, multi dintre ei fosti sportivi, pe care i-am trimis sa se scolarizeze pentru a avea dreptul sa lucreze la CSM Calarasi,  am stabilit obiective pe etape de pregatire  pentru fiecare sportiv, adica o munca titanica de ani de zile , cu nopti, cu sambete si duminici din care am lipsit din viata familiei pentru asta.

Poate unul ca Grama Eduard sa priceapa ceva sau sa faca macar 1% din ce am facut eu la CSM Calarasi, pe care l-am infiintat in anul 1990? Petru necunoscatori, sportul este o preocupare de timp liber, pentru noi este truda si lupta zilnica cu  timpul, cu limitele sau barierele de orice fel.

Unii si-au construit averi in acest timp in care eu am facut 5 ani de studii doctorale, am devenit doctor in performanta sportiva,  lucru pe care l-am considerat esential cand vrei sa construiesti ceva temeinic  in orice domeniu. De ce ? TREBUIE  MAI  INTAI  SA  STII  EXACT CE FACI si apoi sa visezi sa schimbi lucrurile, cand este vorba despre destinele oamenilor si banii publici. Un vechi proverb romanesc spune :“numai mana prostului nu tremura”si  noi ne-am dorit sa facem  lucruri de valoare si sa auzim  imnul tarii noastre in toate colturile lumii.

Eduard Grama crede ca toti suntem o adunatura de prosti sau corupti si ca o sa reuseasca denigrandu-ma sa deturneze atentia de la “dezvoltarile” lui din fotbal anchetate de procurori.

Va aduc la cunostinta ca, Ministerul Tineretului si Sportului prin Auditul intern a controlat activitatea CSM Calarasi pentru perioada 2016-2018, si in luna martie 2019 a constatat “ intretinerea intr-un mod exceptional a bazei materiale sportive a CSM Calarasi, prin asigurarea unor conditii extraordinare de pregatire a sportivilor,   cazare si masa”.

De altfel tin sa arat ca, consiliile judetene nu au atributii in activitatea cluburilor din subordinea MTS.  Aceste consilii judetene au doar  obligatii  sa sigure conditiile necesare desfasurarii activitatii sportive de performanta conform Legii 69/2000, pe raza lor teritoriala.

Minunatii  sportivi ai CSM Calarasi  au adus anual, prin toate cele 6 sectii sportive, peste 100 de medalii la diverse competitii nationale si internationale, foarte multe din cel mai curat aur.

Cat despre cererea lui ca eu sa fac un pas in lateral, in plina glorie a rezultatelor, il anunt ca misiunea mea este  printre multe altele si sa pregatesc sportivii pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, 2020, unde Romania ar putea avea sanse la medalii prin cei trei sportivi de Lot Olimpic: Adriana AILINCAI - campioana europeana si mondiala de juniori, dar si campioana europeana de seniori, prin Madalina CAŞU - campioana europeana de juniori, vicecampioana mondiala de tineret si campioana europeana de seniori si prin Alexandru CHIOSEAUA - de 3 ori campion european de tineret si locul II la Cupa Mondiala de seniori, Plovdiv, 2019.

O alta sansa de participare la JO de la Tokyo, o mai are si sportivul Mihai PALAGHIA, multiplu campion de juniori, de tineret si locul V la Campionatele Europene de Seniori de Lupte, 2019.

Prof. Dr. Chirilă Dumitru

Director CSM Calarasi”

Perla in stadiu de ruina

Hotel Sport 2007 la preluare de CSM Calarasi

Hotel Sport reabilitat

Bucataria Hotel