Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia s-a reunit, joi, în ședință ordinară la Manasia

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia s-a reunit, joi, în ședință ordinară la Manasia

Joi, 12 decembrie a avut loc în comuna Manasia, județul Ialomița, ultima ședință ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (CpDR) din acest an.

Întâlnirea, desfășurată sub conducerea președintelui CpDR, Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, a avut pe ordinea de zi, spre aprobare, cinci proiecte de hotărâre cu privire la activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

De asemenea, au fost realizate informări cu referire la stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014-2020 (POR), precum și la stadiul planificării viitoarei perioade de programare. Nu în ultimul rând, au fost prezentate măsurile întreprinse de Agenție pentru implementarea hotărârilor luate în cadrul CpDR.

Prezent la această şedinţă, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a subliniat prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook a CJ Călăraşi “S-au discutat proiectele regiunii noastre, stadiul acestora și situația cererilor de finanțare. Sud - Muntenia este o regiune de dezvoltare a României, creată în anul 1998. Cu o suprafață totală de 34.453 km²., din regiune fac parte județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași, toate aflate în regiunea istorică Muntenia.”

aldis

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică care este constituit şi funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităților de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui județ din regiunea noastră (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: președintele consiliului județean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orășenești, reprezentantul consiliilor locale comunale.