Conferința de închidere a Proiectului transfrontalier RO-BG 415 „Managementul comun al riscurilor și parteneriatul în zona transfrontalieră Călărași – Dobrich“

Conferința de închidere a Proiectului transfrontalier RO-BG 415 „Managementul comun al riscurilor și parteneriatul în zona transfrontalieră Călărași – Dobrich“

Pompierii militari din cadrul I.S.U. Călăraşi alături de partenerii bulgari din Municipalitatea Dobrich s-au întâlnit la conferinţa de închidere a Proiectului transfrontalier RO-BG 415.

În perioada 08.12 - 09.12.2022, pompierii militari călărăşeni împreună cu partenerii bulgari au participat la mai multe activităţi în cadrul etapei finale a proiectului RO BG 415. În prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene a avut ultima sesiune din acest proiect, întâlnire a partenerilor români şi bulgari în care au fost punctate toate rezultatele obţinute de ambele părţi într-o conferinţă de închidere, ocazie cu care s-a discutat despre experienţa acumulată, cât şi despre necesitatea cooperării în viitoare proiecte europene.  

În data de 8 Decembrie, în incinta unui important operator economic din judeţul Călăraşi, cât şi pe raza localităţii Mănăstirea au avut loc simultan două aplicaţii tehnico tactice în care au fost folosite echipamente achiziţionate în cadrul proiectului transfrontalier.  

Proiectul RO - BG - 415 „Managementul comun al riscurilor și parteneriatul în zona transfrontalieră Călărași – Dobrich“ în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră INTERREG VA România - Bulgaria 2014-2020, unde pompierii călărăşeni sunt parteneri, a ajuns la final.

PARTENER LIDER: MUNICIPALITATEA DOBRICH – BULGARIA şi PARTENER: INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ „BARBU ŞTIRBEI” AL JUDEŢULUI CĂLĂRAȘI au implementat, în parteneriat, proiectul ”Managementul Comun al Riscurilor și Parteneriatul in Regiunea de frontieră Calaraşi - Dobrich”, Cod e-MS ROBG– 415

Proiectul este finanțat prin Programul INTERREG V-A ROMÂNIA-BULGARIA, AXA 3: O REGIUNE SIGURĂ și se adresează comunităților de pe ambele maluri ale Dunării, Călărași și Dobrich, urmărind soluționarea diferitelor situații de urgență.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 800 216, 15 euro, din care 518 237, 09 euro îi revin Partenerului Lider MUNICIPALITATEA DOBRICH – BULGARIA, iar 281 979, 06 euro partenerului INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ „BARBU ŞTIRBEI” AL JUDEŢULUI CĂLĂRAȘI.

Activitățile pe care le-a derulat INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ „BARBU ŞTIRBEI” AL JUDEŢULUI CĂLĂRAȘI. în acest proiect au constat în principal din achiziționarea de echipamente moderne de intervenție în situații de urgență: trei autoturisme de teren 4X4; 90 căşti de protecţie pentru pompieri; Staţii de lucru performante; Imprimante; Plotter; Laptop şi Notebook; Staţii TETRA; Wallscreen; Sistem de alarmare pentru situaţii de urgenţă; Sistem de sonorizare; Sistem de supraveghere video perimetrală;

În cadrul proiectului s-au urmărit de asemenea:

- Organizarea de exerciţii în ambele ţări, pentru verificarea Planului comun în situaţii de urgenţă;

- Încheietrea de parteneriate cu institzuţiile din ambele ţări, în vederea limitării pagubelor, în cazul producerii situaţiilor de urgenţă. (inclusiv cu Primăria Municipiului Călăraşi);

- Defăşurarea unor campanii de conştientizare în şcoli şi în rândul populaţiei, pentru diminuarea riscurilor în situaţii de urgenţă.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi -

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi

Plutonier adjutant șef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.