B. Mihai: L-am înștiințat pe dl Arafat despre situația de la Călărași

B. Mihai: L-am înștiințat pe dl Arafat despre situația de la Călărași

Managerul SJU Călărași, Bogdan Mihai (foto stânga) a prezentat astăzi filmul evenimentelor derulate săptămâna trecută care au condus la întârzierea cu aproape o săptămână a adoptării de către prefectul Valentin Barbu în cadrul CJSU Călărași a deciziei privind creșterea capacității de spitalizare a cazurilor de Covid 19 la nivelul județului Călărași prin crearea a 30 de paturi cu această destinație la nivelul spitalului de pneumoftiziologie Călărași. “Povestea” a ajuns și la urechile secretarul de stat Raed Arafat care ar fi somat sâmbătă DSP Călărași, în cadrul unei videoconferințe cu managerii de spitale și DSP-urile din țară, să-i prezinte un raport în acest sens anunțând public că poate să rezolve problema înaintea prefectului care “nu face nimic”.

“Discuţiile sunt relativ simple dacă discutăm tehnic. Tehnic, lucrurile stau aşa. Lunea trecută, practic acum o săptămână, am avut o discuţie cu dl preşedinte (n.r. Vasile Iliuță) şi am stabilit împreună să lucrăm puţin anticipativ astfel încât să nu ajungem să luăm decizii într-o situaţie care ar putea să devină prea târziu.

În urma analizei, am trimis către toate instituţiile implicate, în special către Prefectura Călăraşi, al cărei conducător, respectiv prefectul este şi şeful CJSU, cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă pentru a-l înştiinţa despre necesitatea înfiinţării în oricare altă unitate medicală a unui număr de paturi – tampon care în momentul în care suntem suprasolicitaţi sp putem dirija acolo pacienţii Covid.

Dl prefect poate nu ştie dar noi am făcut lucrul ăsta în interiorul spitalului. Faptul că la acest moment în SJU, ambulanţele nu stau la coadă, cum vedeţi probabil în diverse filmări, în alte judeţe iar pacienţii nu stau pe holuri este că noi am gândit anticipativ, astfel încât să creăm nişte spaţii suplimentare pe fiecare secţie în parte. În spaţiul comercial avem 10 paturi pentru UPU ca să descongestionăm activitatea. Dar şi cu aceste măsuri pe care le-am luat am apreciat că e posibil la un moment dat, din cauza unui flux mare de pacienţi care vin la UPU, să ne blocăm. Şi atunci am gândit să mai creăm un spaţiu tampon în altă unitate medicală. Ca o propunere din partea noastră.”, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă managerul Bogdan Mihai care a continuat “Să vă spun ce s-a întâmplat în continuare. Probabil, marţi, a trebuit dl prefect să se gândească puţin dacă e cazul sau nu. Miercuri ne-a convocat la o şedinţă la Consiliul Judeţean în urma căreia nu s-a stabilit nimic concret. A rămas că o să se mai gândească. Joi, am înţeles, că a mai făcut o altă discuţie iar vineri n-a avut timp că a fost într-o conferinţă de presă politică în care a spus că situaţia spitalului judeţean e una chiar bună financiar. (...). Şi sâmbătă, m-am dus la serviciu şi am constatat că aveam 8 pacienţi în aşteptare şi 6 paturi libere. Primul meu imblod a fost să-l sun pe dl prefect şi să-i spun dacă pe cei 2 îi primeşte la dumnealui. Am făcut acel material care a ajuns, din păcate pentru noi la nivel naţional ca să arate cât de slab ne putem organiza la nivel de Prefectură, de Judeţ. În acea zi am participat la o videoconferinţă cu toţii directorii de spitale şi de DSP-uri din ţară cu dl secretar de stat Arafat în care l-am înştiinţat despre situaţia de la Călăraşi. Vă spun exact cuvintele sale „DSP să transmită de urgență un material că dânsul ia orice decizie peste prefect care nu vrea să facă nimic”. Duminică, auzind probabil că se pregătește o decizie la Centru, a convocat CJSU și a dat o decizie fără să o transmită către toți actorii implicați. Din câte știu eu nici la această oră n-a fost transmisă. Probabil, se gândește dacă s-o transmită sau nu. Cam asta e problema din punct de vedere tehnic.”

“Am citit comunicatul Prefecturii, nu spune nimic. Această decizie confirmă practic ceea ce am solicitat, respectiv înființarea unui număr de 30 de paturi la Spitalul de pneumoftiziologie. Propunerea pe care am făcut-o luni s-a concretizat duminică. După asta va mai dura câteva zile până când paturile vor putea fi operaționalizate. Nu vă gândiți că de azi putem trimite pacienți pentru că nu avem medicamente, proceduri, fluxurile către DSP, etc. Dl prefect nu are cum să știe lucrurile astea, nici să le înțeleagă. Însă vine și spune că tot noi suntem vinovați.”

Bogdan Mihai, managerul SJU Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.