Angajatorii trebuie să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, iar acolo unde nu este posibil, să decaleze programul de lucru dacă au peste 50 de angajați.

Angajatorii trebuie să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, iar acolo unde nu este posibil, să decaleze programul de lucru dacă au peste 50 de angajați.

În perioada 10 – 24.11.2020 se va desfăşura Campania Naţională pentru verificarea modului de aplicare a prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru, securitatea şi sănătatea la locul de muncă, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID 19.

Luând în considerare necesitarea asigurării în continuare a unei protecţii adecvate împotriva îmbolnăvirii cu coronavirusul SARS-COV, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, se impune intensificarea controalelor, în vederea verificării şi conştientizării angajatorilor cu privire la aplicarea legislatiei care reglementează stabilirea unor programe individualizate de muncă, munca la domiciliu, munca în regim de telemuncă precum şi cu privire la asigurarea unui mediu de muncă sigur pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor.

În acest sens, toate instituţiile şi operatorii economici publici sau privaţi, cu un număr mai mare de 50 de salariaţi, au obligatia analizării modului de desfăşurare activităţii şi organizării programului în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu.

În situaţia în care salariaţii nu îşi pot desfăşura activitatea în regim de muncă la domiciliu sau muncă în regim de telemuncă, pentru evitarea aglomerării transportului public, angajatorii vor organiza programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în cel puţin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră.

Inspectorii de muncă vor mai avea în vedere şi identificarea şi combaterea muncii nedeclarate, a moduluiu de organizare a transportului de la locul de muncă la domiciliu şi invers, precum şi a modului de organizare a spaţiilor destinate servirii mesei de către lucrători la locul de muncă, în spaţiile special amenajate şi unde se va urmării distanţarea fizică.

         

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.