Amenzi de 25 de mii de lei aplicate de ITM Călăraşi

Amenzi de 25 de mii de lei aplicate de ITM Călăraşi

În perioada 5-9 septembrie 2022, ITM Călăraşi a efectuat controale în vederea combaterii muncii nedeclarate şi pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 31 de controale din care 27 au fost pe muncă nedeclarată, 5 angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au efectuat 37 de controale, 23 de angajatori au fost sancţionaţi şi au fost aplicate amenzi în valoare de 6000 de lei. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse măsuri cu termene precise de remediere.

Acţiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate: confecţii metalice, târguri şi oboare, sănătate, comerţ, agricultură, transporturi, construcţii, baruri şi restaurante, etc.

Printre neconformităţile constatate enumerăm;

- necompensarea concediului de odihnă la încetarea contractului individual de muncă(CIM);

- lipsă repartiţie program de lucru în conţinutul contractului individual de muncă

- angajatorul nu face dovada comunicării către salariaţi a adeverinţei de vechime şi a extrasului de Revisal;

- neîncheierea contractelor individuale de muncă în formă scrisă;

- nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal;

- neacordarea drepturilor salariale;

- societatea nu a amenajat un spaţiu pentru depozitarea ambalajelor produselor de protecţie a plantelor(PPP);

- nu a fost realizată semnalizarea de securitate şi sănătate în muncă pentru locurile de muncă, unde pot apărea atmosfere explozive;

- nu sunt inscripţionate toate prizele cu valoarea nominală a tensiunii de alimentare (ex: depozitele nou construite).

Sursa foto www.opiniacalarasi.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.