V. Ivanciu: Sper ca începând cu a doua parte a anului, călărăşenii să vadă rodul acestei munci din Primărie

 V. Ivanciu: Sper ca începând cu a doua parte a anului, călărăşenii să vadă rodul acestei munci din Primărie

Viceprimarul municipiului Călăraşi, Viorel Ivanciu susţine că în acest an, începând cu al doilea semestru, călărăşenii vor avea posibilitatea să „cuantifice” obiectivele ce vor fi realizate atât cu finanţare europeană cât şi locală. În opinia sa, toate acestea sunt rodul muncii depuse de o echipă de profesionişti, constituită la nivelul Primăriei de câţiva ani. „Cred că 2019 va fi un an important de care depinde evoluţia comunităţii noastre. Asta datorită faptului că de câţiva ani există un colectiv aici, în Primărie, care lucrează la elaborarea unor proiecte cu finanţare europeană. Ele se apropie de faza de început, să zic aşa. Până acum au fost necesare tot felul de avize, de documentaţii. Au intrat în linie dreaptă. Lucrurile merg destul de greu din cauza faptului că aceste proiecte europene necesită foarte multă muncă, foarte multă atenţie, foarte multe condiţii de îndeplinit. Sper ca în partea de a doua a anului, sfârşitul de an, începutul anului 2020, călărăşenii să înceapă să vadă rodul acestei munci din Primărie” a declarat pentru www.arenamedia.ro, Ivanciu care a continuat „În altă ordine de idei, având în vedere experienţa, realizările, dar şi nerealizările din ultimii ani, încercăm, la nivelul bugetului, să corectăm anumite lucruri pe care nu le-am făcut bine. Cu fonduri locale intenţionăm să demarăm lucrări complementare acestor proiecte europene. Dacă, de exemplu, vom lucra pe acest proiect european vizând strada Bucureşti de la Siderca până la Modelu, înseamnă ca de o parte şi de alta a acestei artere să rezolvăm noi străzile adiacente, parcările, amenajările peisagistice şi amenajările dintre blocuri. În concluzie, încercăm să venim în completarea proiectelor europene cu proiecte pe care să le facem în aşa fel încât ele să aibă o continutate.”

 

Viorel Ivanciu a mai adăugat că în urma unor discuţii purtate în cadrul Executivului cu primarul Drăgulin s-a luat decizia ca fiecare structură internă să elaboreze câte un proiect care să vizeze dezvoltarea municipiului în perioada următoare. „Am convenit cu domnul primar dar şi cu colegii mei din primărie dar şi din servicii ca fiecare să prezinte câte un proiect pentru fiecare direcţie, serviciu pe care îl conduc. Cu ceea ce cred ei că au făcut bine, că au făcut rău şi care să mai cuprindă şi propuneri de îmbunătăţire a activităţii pentru anii 2019 şi 2020. Am luat marja asta de timp pentru a vedea o proiecţie şi o gândire a fiecărei conduceri din cadrul direcţiilor şi serviciilor primăriei.

Sperăm ca prin această acţiune să angrenăm cât mai multă lume, cât mai multe idei şi bineînţeles vom colecta astfel de propuneri şi de la cetăţeni în aşa fel încât să avem o imagine mult mai clară asupra nevoilor acestui municipiu reşedinţă de judeţ. Altă idee pe care aş desprinde-o la început de an este că trebuie ridicată ştacheta în Primărie, trebuie ridicat nivelul tuturor acţiunilor pe care le vom întreprinde atât în cadrul Primăriei cât şi în cadrul serviciilor primăriei.” a conchis Ivanciu.