Roseţi | Terenuri atribuite gratuit pentru construirea de locuinţe proprietate personală

Roseţi | Terenuri atribuite gratuit pentru construirea de locuinţe proprietate personală

51 de tineri din comuna Roseţi au intrat, marţi, în posesia terenurilor cu suprafeţe cuprinse între 512 şi 530 mp, pentru construirea de locuinţe proprietate personală, atribuite în folosinţă gratuită de Consiliul Local în baza Legii 15 / 2003.

Primarul Nicolae Rîjnoveanu susţine că administraţia publică locală dispune de un teren care poate acoperi, de fapt, 221 de loturi ce vor fi atribuite în perioada următoare.

„Am atribuit 51 de locuri de casă pentru tinerii ce face obiectul Legii 15 / 2003. Era o problemă pe care o aveam de multă vreme. Ştiţi foarte bine că noi suntem printre puţinele localităţi cu demografie pozitivă din judeţ şi poate şi din ţară.

Am reuşit astfel să ne îndeplinim un vis, nu numai al nostru ci şi al cetăţenilor. Le-am spus tinerilor prezenţi acolo când au primit procesul verbal de punere în posesie că trebuie să le fie recunoscători tuturor cetăţenilor pentru că au reuşit, prin mine, să le alocăm aceste suprafeţe de teren ca ei să poată să-şi construiască o locuinţă.

Mai avem alte 15 locuri de casă solicitate şi vor mai fi şi altele, în aşa fel încât toate aceste terenuri să fie ocupate. Suprafaţa totală acoperă 221 de locuri de casă, aşadar sunt disponibilităţi şi pentru anii ce vin.”, a declarat primarul Rîjnoveanu care a mai adăugat că beneficiarii acestor loturi au libertatea de a-şi construi locuinţele respectând prevederile legale în vigoare, fiecare după posibilităţile materiale de care dispune fără a li se impune vreun tip de proiect de casă.

„Le-am urat oamenilor să-şi formeze nişte gospodării temeinice. Să aibă exemplul părinţilor, şi chiar mai mult de-atât. M-am întrebat dacă avem anumite tipuri de proiecte de casă. Am spus nu. Am gândit foarte profund această chestiune. De ce? Nu toată lumea e ca un şablon. Nu toţi au aceleaşi venituri, nu toţi dispun de aceleaşi resurse financiare. Aşa că le-am dat libertatea să construiască în funcţie de resursele de care dispun. Fiecare tânăr are în minte cum să-şi facă o locuinţă care e pentru o viaţă. Nu trebuie să fie şablon. O altă problemă pe care le-am comunicat-o se referă la faptul că trebuie să respecte proiectele. În 2 ani, trebuie să ridice locuinţa. În conformitate cu prevederile Legii 50 / 1991 se mai poate aproba un an pentru finisaje. Deocamdată au utilităţile necesare la îndemână: tramă stradală asfaltată, modernizată, apă, energie electrică. Urmează să facem şi canalizarea. Din păcate, nu le putem realiza pe toate într-o zi, două. Trebuie răbdare. Vă asigur că le vom face!”, a continuat primarul Nicolae Rîjnoveanu.

În altă ordine de idei, primarul Rîjnoveanu a mai susţinut că pe adresa Primăriei au sosit deja solicitări pentru construirea unui parc industrial pe un teren de 10 ha care va conduce la crearea de zeci de locuri de muncă ce vor putea fi ocupate de tinerii care muncesc acum în străinătate.

„Sunt foarte mulţi tineri plecaţi în străinătate care lucrează acolo. Copiii şi familia sunt aici. Ei strâng bani pentru a-şi construi o locuinţă. Le-am spus că avem o suprafaţă de teren pe care comunitatea a acceptat-o să fie prin Strategia de Dezvoltare a comunei, obiectiv pentru un parc industrial. Sperăm să demarăm şi acest proiect în viitorul apropiat. Avem nişte solicitări în acest sens pentru un teren de 10 ha pentru a se construi 4 secţii de producţie. E un deziderat pe care dorim să-l atingem în beneficiul tinerilor. Aş dori să-i aducem pe toţi acasă pentru că nicăieri nu-i ca acasă.”, a conchis primarul Nicolae Rîjnoveanu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.