Roseți | N. Rîjnoveanu: Sunt două asocieri care au participat la licitația pentru proiectare și execuție

Roseți | N. Rîjnoveanu: Sunt două asocieri care au participat la licitația pentru proiectare și execuție

Primarul Nicolae Rîjnoveanu a declarat că s-au făcut noi pași în direcția implementarii proiectului ”Înființare sistem de distribuție gaze naturale în localitatea Roseți, județul Călărași”, finanțat prin PNI Anghel Saligny. După ce în vară a fost stabilit concesionarul, prin licitație publică urmează a fi stabilit câștigătorul care va realiza lucrările de proiectare și execuție. Două asociere de firme au depus în acest sens oferte.

”Săptămâna asta am deschis documentațiile. Sunt două asocieri care au participat la licitația pentru proiectare și execuție. Fiecare asociație este formată din 4 societăți. Deocamdată saunt evaluate ofertele, ulterior urmând a fi stabilit și câștigătorul. Eu aș vrea ca anul viitor în primăvară să demarăm și lucrările dar sunt etape peste care nu poți să treci. Toate aceste etape influențează data încheierii contractului de finanțare a lucrărilor.”, a precizat primarul Nicolae Rîjnoveanu.

 

Pe 26 august 2021, a fost adoptată, în cadrul Consiliului Local, Hotărârea privind aprobarea noilor indicatori tehnico – economici precum şi analiza instituţională aferente obiectivului de investiţii „Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în localitatea Roseţi, judeţul Călăraşi”.

Conform devizului, investiţia este estimată la 51.214.833,34 lei (TVA inclus), contribuţia UAT Roseţi fiind de 214.212, 35 lei.

Primele demersuri privind introdicerea reţelei de gaze în comună au fost iniţiate în decembrie 2020 atunci când au fost adoptate de către aleşii locali H.C.L. Roseți nr. 67 din 14.12.2020 privind aprobarea necesității și oportunității realizării investiției‘’ ’Înființare sistem de distribuție gaze naturale în localitatea Roseți, județul Călărași‘’ şi respectiv H.C.L. nr. 68 din 14.12.2020 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici precum și actualizarea documentației tehnice faza studiu de fezabilitate aferente obiectivului ‘’Înființare sistem de distribuție gaze naturale în localitatea Roseți, județul Călărași‘.

În cadrul HCL 38, adoptată la finele lunii august 2021, s-a aprobat şi finanțarea din bugetul local al comunei Roseți a cheltuielilor proprii aferente care se vor aloca de la bugetul local până la momentul aprobării proiectului.

Indicatorii tehnico economici si caracteristicile principale ale proiectului “Înfiinţare sistem distribuţie gaze naturale în localitatea Roseţi, judeţul Călăraşi”

Valoarea totală a proiectului pentru, realizarea obiectivelor sistemului de distribuție gaz cu material tubular din polietilenă de înaltă densitate, PE 100 SDR 11, este de 51.214.833,34 lei cu TVA (conform deviz).

1.1 Valoarea totala (exclusiv TVA): 43.102.220,45 lei

1.2 Din care C+M: 36.750.716,62 lei

Total eligibil pentru UAT Comuna Roseţi este de 42.842.471,45 lei

Total nerambursabil: 42.628.259,10 lei

Total contribuţie proprie: 214.212,35 lei

Nr. de branşamente total: 1755

Lungime totală reţea gaze: 37.057 km

Durata de realizare a investiţiei: 36 luni

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.