Roseți | N. Rîjnoveanu: Pe PNI Anghel Saligny vreau să primesc finanțare pentru proiectul de extindere canalizare

Roseți | N. Rîjnoveanu: Pe PNI Anghel Saligny vreau să primesc finanțare pentru proiectul de extindere canalizare

Primarul localității Roseți, Nicolae Rîjnoveanu speră să obțină finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru proiectul privind extinderea rețelei de canalizare menajeră și a stației de epurare, valoarea investiției fiind estimată la circa 5,5 milioane lei (TVA inclus).

“Pe PNI Anghel Saligny vreau să primesc finanțare pentru proiectul de extindere canalizare astfel încât să leg școala din sector, dispensarul și căminul pe partea de sud a precizat primarul Rîjnoveanu care a avut și un “sfat” pentru colegii săi primari. “Haideți să vă spun ceva. Le-am spus-o și colegilor mei să nu se hazardeze în mai multe lucrări pentru că personalul din aparatul de specialitate al primarului este insuficient. Nu poți să=l mărești. Aici trebuie să intre și contractualii. Nu poți să renunți cu una, cu două la un post în detrimental altuia sau să formezi altul. Trebuie să se gândească bine pentru că aparatul de specialitate trebuie să ducă la bun final execuția lucrărilor. Foarte greu! Dacă ne băgăm în 3, 4 lucrări din astea mari pur și simplu “i-am omorât”. Nu știu câți ar mai rămâne în Primărie. Aici, Contabilitatea a lucrat aseară până la ora 9, cei de la Investiții și Urbanism, la fel.Nu se mai poate! Am câțiva oameni și cu recensământul. Cât să tragi pe ei? Cât poți să-i întinzi? Se rupe pe undeva... S-ar putea ca în aceste proiecte să nu fie prins managementul lucrărilor. Și atunci, ce faci? Nu poți să-l obligi cu ore suplimentare. Își face datoria ca om și cu asta, basta!”, a conchis primarul Nicolae Rîjnoveanu.

La începutul lunii noiembrie 2021, consilierii locali au adoptat în ședință extraordinară convocată de îndată Hotărârea privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru obiectivul de investiții “Extindere rețea canalizare menajeră, racorduri la rețeaua de canalizare menajeră și extindere stație de epurare în comuna Roseți, județul Călărași” în vederea includerii la finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny“.

„Având în vedere obiectivele majore prevăzute în Strategia de Dezvoltare Locală-Orizontul 2024 în vederea dezvoltării infrastructurii este necesară derularea de investiții ce presupun extinderea sistemului de canalizare menajeră precum și extinderea stației de epurare a apelor uzate.

La această dată rețeaua de canalizare existentă nu acoperă întreaga suprafață a localității și prin urmare este necesară extinderea acesteia pe următoarele străzi din localitate: Baladei, Ion Creangă, Parcului, Dunărea, Școlii, Plaurului, Bradului, Izvor, Lebedei, General Popescu Ion Oiță, C.A Rosetti, cu o lungime de aproximativ 5.000 m și care va deservi un număr de 680 beneficiari.”, se arată în Referatul de aprobare.

Valoarea totală a investiţiei este de 5.443.579,23 lei inclusiv TVA, din care suma finanţată de la bugetul de stat este de 3.998.394,84 lei, inclusiv TVA. Diferenţa de 1.445.184.39 lei (inclusiv TVA) va fi suportată din bugetul propriu al comunei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.