Roseţi | N. Rîjnoveanu: Toate cele 5 corpuri de şcoală au trecut printr-un proces de modernizare

Roseţi | N. Rîjnoveanu: Toate cele 5 corpuri de şcoală au trecut printr-un proces de modernizare

Preocuparea primarului comunei Roseţi, Nicolae Rîjnoveanu pentru începerea în condiţii optime a noului an şcolar este... proverbială. Şi în această vară au avut loc o serie de lucrări de modernizare care au vizat toate cele 5 unităţi de învăţământ, finanţate integral de la bugetul local astfel încât preşcolarii, elevii şi cadrele didactice să beneficieze, din 13 septembrie, de cele mai bune condiţii.

În mare parte sunt mulţumit de modul cum se desfăşoară activitatea în cele 5 corpuri de şcoală. Nu v-ascund că toate cele 5 clădiri au trecut printr-un proces de modernizare, arată într-un stadiu, pot să spun, foarte bun. Sunt curate, oamenii de serviciu, îngrijitorii îşi fac datoria. E adevărat, mai sunt câteva lucruri de pus la punct.

Sperăm în maxim trei săptămâni să recepţionăm lucrările. Atât corpurile de şcoală cât şi curţile aferente acestora să arate cum trebuie.”, a declarat recent pentru Antena 3 Călăraşi, primarul localităţii Roseţi, Nicolae Rîjnoveanu.

Lucrările la sala de sport vor demara în septembrie

Întrebat care e stadiul lucrărilor privind construirea unei săli de sport şcolară, obiectiv de investiţii finanţate de Ministerul Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii, primarul Rîjnoveanu a declarat că acestea vor demara „în maxim o lună”, în aceeaşi situaţie aflându-se şi terenul de minifotbal ce va fi amenajat lânga baza sportivă, în imediata vecinătate a arenei de fotbal.

Am fost nevoit să renunţăm la câteva lucrări. Bunăoară, nu vom realiza în totalitate împrejmuirea de la Şcoala din Centru pentru că aici se va construi sala de sport. Deci, în spate, împrejmuirea rămâne aşa cum este. Am făcut doar remedierea la toată împrejmuirea din faţă. Noi sperăm ca în maxim o lună de zile să înceapă lucrările nu numai acolo ci şi la terenul de minifotbal pe care-l executăm lângă Baza Sportivă.”, au fost precizările făcute de primarul Rîjnoveanu.

În cadrul obiectivului de investiţii „Construire Sală de sport şcolară în comuna Roseţi, sat Roseţi”, Primăria va susţine cheltuielile pentru racordurile la utilităţi (energie, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat).

“Am decis să nu organizăm Ziua Comunei. Mi-era teamă că nu se vor respecta normele anticovid”

Programate pe data de 20 august, manifestările prilejuite de Ziua Comunei nu s-au mai desfăşurat în acest an din cauza gradului scăzut de vaccinare al cetăţenilor.

“Am decis să nu organizăm în acest an Ziua Comunei. Mi-era teamă că nu pot să respect toate regulile anticovid. Nu v-ascund că la nivel de comună am adus echipajul mobil de vaccinare de patru ori până acum. Mai mult de 28% dintre cetăţeni nu s-au vaccinat, ceea ce mă face să nu am încredere că dacă organizez această festivitate oamenii vor înţelege şi cei care nu sunt vaccinaţi nu trebuie să vină. Iar cei care sunt prezenţi la această sărbătoare vor respecta regulile sanitare respective. Atâta timp cât nu m-a convins, aducând acei oameni aici să vaccineze şi ei refuză, înseamnă că refuză să respecte regulile pe care ni le-au impus pentru a preîntâmpina această nenorocire.”, şi-a motivat decizia de anulare a evenimentului privind organizarea Zilei Comunei primarul Nicolae Rîjnoveanu care în acelaşi context al pandemiei a transmis şi un mesaj cadrelor didactice.

“Aceeaşi situaţie o întâlnim şi la nivel de şcoală. Sunt cadre didactice care nu s-au vaccinat până acum (...). Ministerul Educaţiei trebuie să impună o regulă. Nu dăm copiii la şcoală ca să avem necazuri din cauza faptului că profesorii nu se vaccinează. Să nu existe anul ăsta vreun profesor care doreşte să înceapă orele fără să fie vaccinat. Să fie o regulă din acest punct de vedere. La şcoală, toată lumea, toţi profesorii trebuie să înţeleagă să se vaccineze. Şi toţi educatorii de la grădiniţă.

Pe de altă parte aş dori la Ministerul Sănătăţii să impună tuturor medicilor de familie să vaccineze în localitatea unde-şi desfăşoară activitatea. Obligatoriu! Deci ei trebuie să facă acest serviciu. Altfel, înseamnă că nu le pasă de sănătatea cetăţenilor din localitate.”, a conchis primarul localităţii Roseţi, Nicolae Rîjnoveanu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.