Roseţi | Au fost aprobaţi noii indicatori tehnico – economici precum şi analiza instituţională aferente obiectivului de investiţii „Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în localitatea Roseţi, judeţul Călăraşi”

Roseţi | Au fost aprobaţi noii indicatori tehnico – economici precum şi analiza instituţională aferente obiectivului de investiţii „Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în localitatea Roseţi, judeţul Călăraşi”

Conducerea Primăriei comunei Roseţi a mai făcut un pas important în direcţia cuplării localităţii la reţeaua de gaze naturale. Pe 26 august, consilierii locali au adoptat în unanimitate, în plenul unei şedinţe ordinare, Hotărârea privind aprobarea noilor indicatori tehnico – economici precum şi analiza instituţională aferente obiectivului de investiţii „Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în localitatea Roseţi, judeţul Călăraşi”.

Conform devizului, investiţia este estimată la 51.214.833,34 lei (TVA inclus), contribuţia UAT Roseţi fiind de 214.212, 35 lei. Finanţarea se va face în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 POIM, Axa Prioritară 8 Sisteme inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale, Obiectivul specific 8.2 Creșterea gradului de interconectare a Sistemului Național de transport a gazelor naturale cu alte state vecinepotrivit prevederilor Ghidului solicitantului ‘’Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final”

Primele demersuri privind introdicerea reţelei de gaze în comună au fost iniţiate în decembrie 2020 atunci când au fost adoptate de către aleşii locali H.C.L. Roseți nr. 67 din 14.12.2020 privind aprobarea necesității și oportunității realizării investiției‘’ ’Înființare sistem de distribuție gaze naturale în localitatea Roseți, județul Călărași‘’ şi respectiv H.C.L. nr. 68 din 14.12.2020 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici precum și actualizarea documentației tehnice faza studiu de fezabilitate aferente obiectivului ‘’Înființare sistem de distribuție gaze naturale în localitatea Roseți, județul Călărași‘.

În cadrul HCL 38, adoptată la finele lunii august, s-a aprobat şi finanțarea din bugetul local al comunei Roseți a cheltuielilor proprii aferente care se vor aloca de la bugetul local până la momentul aprobării proiectului.

Reprezentantul legal al comunei Roseți, județul Călărași în relația cu Autoritatea de Management POIM este, potrivit legii, primarul Nicolae Râjnoveanu, în dubla sa calitate și de ordonator principal de credite.

Indicatorii tehnico economici si caracteristicile principale ale proiectului “Înfiinţare sistem distribuţie gaze naturale în localitatea Roseţi, judeţul Călăraşi”

  1. Valoarea totală a proiectului pentru, realizarea obiectivelor sistemului de distribuție gaz cu material tubular din polietilenă de înaltă densitate, PE 100 SDR 11, este de 51.214.833,34 lei cu TVA (conform deviz).

1.1 Valoarea totala (exclusiv TVA): 43.102.220,45 lei

1.2 Din care C+M: 36.750.716,62 lei

  1. Total eligibil pentru UAT Comuna Roseţi este de 42.842.471,45 lei
  2. Total nerambursabil: 42.628.259,10 lei
  3. Total contribuţie proprie: 214.212,35 lei
  4. Nr. de branşamente total: 1755
  5. Lungime totală reţea gaze: 37.057 km
  6. Durata de realizare a investiţiei: 36 luni

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.